perjantai 16. joulukuuta 2016

''Tää on nyt kyllä vähän liikaa''

Heippa! Meillä on koulussa meneillään sellainen loppukiri, että huhhuh. Tuntuu, että jokainen deadline kaatuu päälle ja stressattavaa riittää. Vaikea uskoa, että joulu on jo ensi viikolla, sillä kaikki valmistelut ovat jääneet viimetippaan. Onneksi ensi viikolla on enää yksi tärkeä presentaatio - ja sitten voikin hiljentyä kaikessa rauhassa odottamaan joulua. ;-) Päätin hetken mielijohteesta tulla kirjoittelemaan viikosta, joten kuvina saa toimia tänään hätäisesti kännykällä napsaistut kuvat.
Maanantaina meinasi vallata totaalinen epätoivo: tehtiin Eevin kanssa koko päivä brändeistä kertovaa artikkelia, jonka jälkeen oltiin ajateltu vielä tehdä puhe-esitys samalle kurssille. Molempien deadlinet olivat seuraavana päivänä, eikä meillä ollut vielä paljoakaan kasassa. Artikkeli saatiin tehtyä lähemmäs kuudessa tunnissa, mutta esityksen tekoon ei enää riittänyt energiaa.
Suunniteltiin jo, että joudutaan onnettomuuteen, eikä mitenkään päästä esitystä pitämään. Lähdin kävelemään kotiin ja olin aivan loppu. Esitys olisi pakko pitää ja palauttaa, mutta meillä ei ollut mitään valmiina. Kyse oli siis 20 kuvan pituisesta pecha kucha -esityksestä, johon piti keksiä jollain tapaa järkevä järjestys ja sanottavaa. Ahdistus oli sietämätön, eikä mikään vaihtoehto tuntunut hyvältä. Kotona kuitenkin luonnostelin suunnitelman ja väsäsin esitystä yömyöhään koneella.
Tiistaina olin enemmän kuin kiitollinen yöllisestä aherruksesta, sillä nukutun yön jälkeen fiilis oli jo paljon toiveikkaampi. Aamupäivällä harjoiteltiin esitys pariin kertaan ja se alkoi vaikuttaa jopa mielenkiintoiselta. Mentiin tunnille, pidettiin esitelmä ja saatiin siitä hyvää palautetta. Oli kyllä aika voittajafiilis! Ihan kivi vierähti harteilta, sillä oltiin saatu artikkeli ja esitelmä tehtyä ajallaan.
Keskiviikkona olikin jo sitten uudet stressinaiheet, sillä toisen kurssin tehtävät olivat vielä aivan puolitiessään. Säästösyistä kursseja on lyhennetty niin, että ennen lomaa alkavat kurssit kestävät vain kuukauden. Työparini oli sairastunut, joten hoidin hommia itsekseni. Tein mittapiirroksia, moodboardeja ja roudailin materiaaleja. Yritin laseroida pakkauksia, mutta onnistuin vain polttamaan pahvia ja panikoimaan. Siinä pahimman paniikkikohtauksen kohdalla pari luokkakaveria sanoi, että on ehkä vaan parempi jättää hommat huomiselle ja lähteä kotiin.
Onneksi illalle oli kuitenkin mukavaa ohjelmaa, sillä käytiin veljen kanssa katsomassa Star Wars: Rogue One ensi-illassa. Sain lipun veljeltä lahjaksi - ja sanompahan vaan, ettei leffailta olisi voinut osua parempaan saumaan. Siinä unohtui kaikki mahdollinen kouluun liittyvä! Oli muuten ehkä paras Star Wars, sillä elokuva veti ihan sanattomaksi. ;-)
Torstaina oli plastisen sommittelun viimeinen kerta, jolloin piti olla valmiina kaksi veistosta. Onneksi sain sekä betonisen että kipsisen veistoksen ehjänä muoteista, joten olin kurssin osalta valmis jo aamupäivällä. Loppupäivän sitten roudailinkin taas materiaaleja ja yritin laseroida pakkaukset uudestaan. Panikoin jälleen kerran, mutta onneksi saatiin Eevin kanssa homma suunnilleen tehtyä. Seuraavat pari tuntia irroittelin mattopuukolla kiinni jääneitä kohtia ja nuuttailin pakkausten taitoksia. Ei niistä erityisen hienoja tullut, mutta olo oli vähintäänkin helpottunut.
Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että osa stressistä on kyllä ihan itseaiheutettua. Olen haukannut vähän liian suuren palan joululahjojen kanssa, joten yritän saada niitä tehtyä mahdollisimman paljon koulun ohella. Eevin lahjan sain valmiiksi keskiviikkona ja loput lahjat ovat melkein valmiit. Onneksi ensi viikolla alkaa loma ja ehtii tehdä joulujuttuja paremmalla ajalla!
Viikonlopulle on kivaa ohjelmaa, mutta myös kouluhommia. Vielä täytyisi palauttaa muutama tehtävä ja tehdä loppupresentaatiota. Maanantaina lähdetään Helsinkiin Stora Ensolle pitämään esitelmä, mutta siinä onkin sitten kaikki stressaaminen tältä lukukaudelta. Huh!

Melkoisen valitusvirren sain aikaiseksi, mutta se ei oikeastaan ollut jutun juju. Halusin sanoa, että vaikka välillä hommat kaatuu päälle - niistä kyllä selviää. Niin ja kohta on joulu! Mielessä olisi vaikka kuinka monta postausideaa, mutta saa nyt nähdä, milloin niitä ehdin toteuttamaan. Eipä tässä muuta, lomaa odotellessa.

Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti