perjantai 16. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 16.

Seuraavista luukuista paljastuu muutama itsetehty lahja, sillä paras lahja on aina rakkaudella valmistettu. Jouluna tykkään tehdä ja antaa lahjoja, jotka olen miettinyt ajatuksella ja valmistanut itse. Aina ei tarvitse ostaa jotain hienoa ja kallista, eikä se oikeastaan ole joululahjojen tarkoituskaan. Ainakaan omasta mielestäni. ;-)  Miltäs kuulostaisi helppo ja nopea ruokalahja, joka tulee varmasti syödyksi? Annoin ystävälle lahjaksi pari tällaista herkkua, sillä tiesin hänen pitävän flapjackeista. ''Oli muuten parasta koskaan maistamaani flapjackia'' oli kommentti, jonka sain. Flapjack on siis brittiläinen kaurapatukkaherkku, jota myydään useina eri makuina - ja suurina annoskokoina. Niiden tekeminen itse on kuitenkin nopeaa ja helppoa! Alkuperäinen resepti löytyi täältä.

 Vegaaniset valkosuklaaflapjackit
100g maidotonta margariinia
2rkl kookosöljyä
1½ dl sokeria
1rkl siirappia
2 dl kaurahiutaleita kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoja
1 patukka (35 g) Vivanin mansikka-valkosuklaata

Kuumenna pinnoitettu kattila ja sulata siinä rasvat ja sokeri. Lisää siirappi ja sekoittele hetki. Lisää kaurahiutaleet ja nosta pois levyltä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja karkeaksi rouhittu valkosuklaa. Painele leivinpaperilla vuorattuun neliskulmaiseen ruokaan. Paista 175 asteessa noin 20 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Ole tarkkana, ettei pinta pala.

Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa reilun kokoisiksi patukoiksi ja paketoi leivinpaperiin. Sulje pakkaus kauniilla nauhalla ja piristä ystävän päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti