Uskallan väittää, että jokainen meistä on tehnyt joulutorttuja. Kysymys kuuluukin: kuinka moni on tehnyt taikinan itse?
Tässä onkin mahdollisesti lehtevin ja kuohkein (vegaaninen) voi taikina! Taikinan tekemiseen kuluu aikaa, mutta se on hauskaa ja rentouttavaa puuhaa - ja mikä parasta, lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. ;-)
Ihan ite tein -joulutortut
(12-14 kpl)
Taikina
300 g maidotonta margariinia (kylmää)
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kylmää vettä
Pinnalle
1 prk marmeladia (esim. puolukka-kirsikka)
tomusokeria
Nypi
jauhot ja 100 g kuutioitua margariinia murumaiseksi. Lisää vesi
nopeasti sekoittaen.
Muotoile taikina kelmun sisään levyksi ja anna jähmettyä jääkaapissa
tunnin ajan. Voit laittaa taikinan myös pakkaseen, jossa se jähmettyy 10
minuutissa.
Kauli
taikina noin 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.Viipaloi kylmä
margariini ja levitä palat levyn keskelle. Taita taikinan nurkat rasvan
päälle. Jauhota taikinaa kevyesti ja kauli taikina ohuemmaksi. Kauli
varovasti kulmia kohden,
jotta rasva pysyy sisällä. Taita levy kolmeen osaan ja kauli.
Taittele kolmeen osaan ja kaaviloi. Taita taikina vuorotellen eri
suuntiin. Taita taikina vielä kolmeen osaan ja nosta kelmussa
pakastimeen noin 15 minuutiksi.
Toista
kauliminen vielä muutamaan kertaan. Leikkaa taikinasta neliöitä ja
muotoile tähtitorttujen muotoon. Laita tortut pellille leivinpaperin
päälle ja lusikoi niiden keskelle marmeladia. Paista 250-asteessa noin
8-12 minuuttia.
Koristele halutessasi tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti