maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 5.

 Uskallan väittää, että jokainen meistä on tehnyt joulutorttuja. Kysymys kuuluukin: kuinka moni on tehnyt taikinan itse? 
Tässä onkin mahdollisesti lehtevin ja kuohkein (vegaaninen) voi taikina! Taikinan tekemiseen kuluu aikaa, mutta se on hauskaa ja rentouttavaa puuhaa - ja mikä parasta, lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. ;-)
 
Ihan ite tein -joulutortut
(12-14 kpl)

Taikina
300 g maidotonta margariinia (kylmää)
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kylmää vettä
Pinnalle
1 prk marmeladia (esim. puolukka-kirsikka)
tomusokeria

Nypi jauhot ja 100 g kuutioitua margariinia murumaiseksi. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Muotoile taikina kelmun sisään levyksi ja anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan. Voit laittaa taikinan myös pakkaseen, jossa se jähmettyy 10 minuutissa. 

Kauli taikina noin 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.Viipaloi kylmä margariini ja levitä palat levyn keskelle. Taita taikinan nurkat rasvan päälle. Jauhota taikinaa kevyesti ja kauli taikina ohuemmaksi. Kauli varovasti kulmia kohden, jotta rasva pysyy sisällä. Taita levy kolmeen osaan ja kauli. Taittele kolmeen osaan ja kaaviloi. Taita taikina vuorotellen eri suuntiin. Taita taikina vielä kolmeen osaan ja nosta kelmussa pakastimeen noin 15 minuutiksi.

Toista kauliminen vielä muutamaan kertaan. Leikkaa taikinasta neliöitä ja muotoile tähtitorttujen muotoon. Laita tortut pellille leivinpaperin päälle ja lusikoi niiden keskelle marmeladia. Paista 250-asteessa noin 8-12 minuuttia.

Koristele halutessasi tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti