keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 21.

 Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse.. Aaton lähestyessä saattaa tuntua, ettei saa kaikkea ajoissa valmiiksi. Kaiken pitäisi olla täydellistä, eikä mitään saa vahingossakaan unohtaa. Joulu on rauhoittumisen aikaa, mutta sen valmistelu on usein kaikkea muuta. Niinpä kokosin listan vinkeistä stressittömään jouluun.
10 vinkkiä stressittömään jouluun
  1. Mieti, mikä joulussa on oikeasti tärkeää. Pöydän ei tarvitse notkua ruoista, vaan voi valita jotain jokaiselle maistuvaa. Jätä ne perinteet, joista et saa kuin stressiä, ja keskity tärkeämpiin.
  2. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse: oikaise valmislaatikoilla tai askartele kortit yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Huomisesta luukusta paljastuu kaksi nopeaa ja herkullista laatikkoreseptiä!
  3. Istu alas ja hengitä syvään: auttaa aina, stressasi sitten joulusta tai jostain aivan muusta
  4. Kirjoita lista ostoksista ja tehtävistä, jotka voit yliviivata vähän kerrallaan. Lopulta huomaa, että on saanut kaiken valmiiksi ajallaan, eikä tehtävää ollutkaan niin paljon.
  5. Keitä kuppi höyryävää glögiä tai teetä ja syvenny jouluelokuvan pariin - myös kirjan maailmaan uppoutuminen rentouttaa.
  6. Unohda ahdistus ruoan paljoudesta ja joulukiloista, sillä parin päivän herkuttelu ei näy vaa'assa. Vähän saattaa tulla turvotusta, mutta sekin katoaa parissa päivässä. Oikeasti kannattaa hankkiutua eroon koko vaa'asta ja huomata, että se on vain laite siinä missä kahvinkeitinkin.
  7. Tee ostoksia pikkuhiljaa niin, että voit tehdä aaton aaton ostokset pienemmässä kaupassa. Tällöin ei tarvitse edetä kyynerpäätaktiikalla suurempien kauppojen ihmispaljoudessa.
  8. Valitse lahjat ajatuksella, mutta muista, että ne ovat lopulta vain lahjoja. Paljon tärkeämpää on olla yhdessä ja viettää aikaa läheisten kanssa.
  9. Tee mahdollisimman paljon etukäteen: näin voit keskittyä aattona vain olemiseen ja nauttimiseen. Leivo hyvin säilyvät leivokset ensin, siivoa vähän kerrallaan,..
  10. Sujahda viltin sisään villasukat jalassa. Hengitä. Ole kiitollinen ja ennen kaikkea nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti