sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 18.

 Itsetehtyjen lahjojen teema jatkuu! Joulumyslissä maistuu kardemumma ja piparkakku, loppusilauksen tekevät rouskuvat pähkinät ja kurpitsansiemenet.
Joulumyslin tekeminen vie korkeintaan vartin, eikä siihen tarvita uunia. Myslin voi nimittäin valmistaa pannulla rapeaksi. Yllätä ystävä tai perheenjäsen piparintuoksuisella herkulla. ;-)
 Joulumysli
2 rkl kookosöljyä
2 dl isoja kaurahiutaleita
1 tl piparkakkumaustetta
ripaus kardemummaa
2 rkl sokeria
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl hasselpähkinöitä halkaistuna
30-50 g tummaa suklaata

Sulata kookosöljy pinnoitetussa kattilassa. Lisää keskenään sekoitetut kaurahiutaleet, mausteet ja sokeri. Kääntele hetki, kunnes seos on saanut hieman väriä. 
Lisää pannulle kurpitsansiemenet ja hasselpähkinät. Paahda vielä hetki, mutta varo polttamasta.
 Sekoita rouhittu tumma suklaa jäähtyneen myslin joukkoon ja laita tiiviiseen lasipurkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti