torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 22.

 
Eilen annoin muutaman vinkin stressittömään jouluun. Samalla lupasin kaksi nopean ja herkullisen laatikon reseptiä. Ajattelin ennen, että kaikki täytyy tehdä alusta asti itse: ei pakastetaikinoita tai puolivalmisteita. Sitten päätin, ettei kaiken tarvitse olla idyllistä ja täydellistä. Mausta ei huomaa, onko juurekset keitetty itse vai ostettu soseena. ;-) Kuulun siihen harvinaiseen joukkoon, joka rakastaa lanttulaatikkoa. Ilman sitä ja porkkanalaatikkoa ei vaan tule joulufiilistä! Tässä siis kaksi helppoa ja herkullista reseptiä, jotka ovat kaiken lisäksi vielä vegaanisia.
 Lanttulaatikko
 1 kg lanttusosetta
½ dl korppujauhoja
3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
2 rkl siirappia
(ripaus inkivääriä)
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
maidotonta margariinia, kanelia

Sekoita kulhossa korppujauhot ja mantelimaito. Lisää seokseen lanttusose, siirappi ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Leikkaa päälle pari nokaretta maidotonta margariinia ja ripottele pinnalle kanelia. Kuvioi pinta haarukalla. Paista 200 asteessa noin 1-1½ tuntia.
 Porkkanalaatikko
1 kg porkkanasosetta
5 dl vettä
1½ dl puuroriisiä
½ tl suolaa
3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
 ½ tl suolaa
2 rkl siirappia
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
korppujauhoja

Keitä riisi kypsäksi suolatussa vedessä. Sekoita kulhossa porkkanasose, mantelimaito ja mausteet. Lisää lopuksi keitetty riisi. Kaada vuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoa ja kuvioi pinta haarukalla. Paista 200 asteessa 1-1½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti