tiistai 6. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 6.

 Raakasuklaata! Sen tekeminen on yllättävän helppoa ja hauskaa, eikä kalliita aineksia täydy ostaa lisää heti ensimmäisen kerran jälkeen. ;-) Lopputulos on ehkä joidenkin makuun liian tumma ja täyteläinen, mutta olen hionut reseptiä erilaisten kokeilujen kautta. Näistä viimeisin - ja ehdottomasti toimivin - on hamppuproteiinin lisääminen suklaasulan joukkoon. Riittoisa pussukka maksaa alle kymmenen euroa, on makeuttamatonta ja soveltuu hyvin  leivontaan. Hamppuproteiinin käyttö raakasuklaassa tuo kermaisuutta ja pehmeyttä lopputulokseen. Kannattaa kokeilla!
 Kookosraakasuklaa

1 dl kookosöljyä
½ dl kaakaovoita
½ dl raakakaakaojauhetta
3 rkl hamppuproteiinijauhetta
ripaus suolaa
2 rkl makeuttajaa (esim. Steviaa tai agavesiirappia)
1 dl kookoshiutaleita 

Sulata kookosöljy ja raastettu kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita rasvan sekaan loput suklaan ainekset. Kaada silikoniseen muottiin tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Raakasuklaataatelit

12 taatelia kivet poistettuna
½ dl kookosöljyä
½ dl kaakaovoita
3 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl hamppuproteiinijauhetta
ripaus suolaa
1 rkl makeuttajaa (esim. Steviaa tai agavesiirappia)

Sulata kookosöljy ja raastettu kaakaovoi vesihauteessa. Lisää loput suklaan ainekset (ei taateleita) ja sekoita kunnolla. Dippaa taatelit yksi kerrallaan suklaasulaan ja aseta leivinpaperoidun pellin päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti