tiistai 20. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 20.

 Ensimmäisessä joulukalenterissani julkaisin maailman parhaan kahvikakun reseptin. Kakun salaisuus on reiluissa suklaa- ja pähkinäsattumissa ja vaniljaisessa taikinassa. Tuo resepti on äidin vakkari, joten kakku kuuluu olennaisesti jouluun. Tällä kertaa toteutin kakun vegaanisena ja sellaisista raaka-aineista, joita kotoa sattui löytymään. Tähän mehevään kakkuun voit hyödyntää tummuneet banaanit. ;-)

 Banaani-hasselpähkinäkakku
200 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 kypsää banaania
2 tl vaniljasokeria
½ tl piparkakkumaustetta
1½ tl soodaa
3 dl jauhoja
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl soijajukurttia

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muussatut banaanit ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Rouhi pähkinöitä halutessasi pienemmiksi paloiksi ja lisää taikinaan soijajukurtin kanssa. Levitä taikina jauhotetun ja voidellun kakkuvuoan syvennykseen. 
Paista 175 asteessa n. tunti. Peitä pinta foliolla, mikäli kakku tummuu liikaa. Kokeile kakun kypsyys haarukalla tai kakkutikulla. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti