lauantai 17. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 17.

 Tummaa suklaata, hasselpähkinälevitettä ja vähän lisää hasselpähkinää - voiko näillä mennä vikaan? Itsetehtyjen lahjojen teema jatkuu näillä vähintäänkin herkullisilla hasselpähkinäkonvehdeilla. Aina voi ostaa kaupasta konvehtirasian, mutta tekemällä itse saa aikaan jotain vähän spessumpaa. 
Hasselpähkinätäytesuklaiden teko on nopeaa ja onnistuu taatusti. Paketoi suklaat lasipurkkiin ja yllätä ystävä - nämä herkut eivät taatusti jää syömättä.
 Hasselpähkinätäytesuklaa
12 konvehtia

1½ levyä Pandan tummaa suklaata
hasselpähkinälevitettä (esim. Rainbow)
12 kokonaista hasselpähkinää

Rouhi suklaa ja sulata n. 1/3 miedolla lämmöllä kattilassa sekoitellen tai vesihauteessa.  
Lusikoi silikonisen konvehtimuotin koloon teelusikallinen suklaata. Kääntele muottia varovasti, kunnes suklaa on levinnyt syvennyksen reunoille. Toista sama loppujen syvennysten kohdalla. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Lusikoi koloihin n. 1 tl hasselpähkinälevitettä ja paina keskelle kokonainen hasselpähkinä. Sulata loppu suklaa ja peitä täyte. Napauta muottia pari kertaa pöytää vasten, jolloin pinta tasoittuu ja ilmakuplat lähtevät. 
Irrota jähmettyneet suklaat muotista ja paketoi lasipurkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti