maanantai 12. joulukuuta 2016

Ikeassa joulumieltä metsästämässä

Ihan ensimmäisenä haluaisin muistuttaa, ettei blogiarvonnan voittaja ole vielä vastannut sähköpostiin. E -nimimerkki, voitit arvonnan! Vastaa pian viestiin, että saadaan paketti ennen joulua perille. ;-) Halusin kuitenkin tänään tulla kirjoittelemaan teille eilisestä Ikean reissusta. Eilen meni niin myöhään, että postauksen tekeminen siirtyi tälle päivälle. Kuvat eivät ole laadukkaita ja viimeisteltyjä - mutta niissä näkyy oikeaa elämää ja sitä tunnelmaa, mikä eilen vallitsi.
Ikean reissu on yksi niistä vuosittaisista perinteistä, joka tehdään ennen joulua. Pakataan kamppeet autoon ja ajellaan perheen kesken Ikeaan metsästämään joulumieltä. Mitään erikoista ei ole tarkoitus hakea, mutta jotain pientä tarttuu aina matkaan.
Otin autoon matkalukemiseksi tämän vuoden Joulu-lehden, mutta suurin osa matkasta kului veljen näyttämiä videoita katsellen. Yli tunnin matka hujahti hetkessä ja Ikean kohdalla hämmästyin: joko ollaan perillä?
 Ensimmäisenä pysähdyttiin kahville, että jaksettiin kiertää kaiken maailman hyllyt ja kupposet.
 Aluksi ajattelin, että panostan postauksen kuviin mahdollisimman paljon. Ensimmäisen peilin kohdalla pysähdyttiin ottamaan kuvia, mutta sen jälkeen se vähän jäi. Oli niin paljon kierrettävää ja nähtävää, ettei koko ajan jaksanut kulkeä kännykkä kädessä.
 Olisin ostanut jonkun näistä , mikäli jo pienin ovimatto ei olisi maksanut yli 50 euroa. Pidän sellaisesta vähän boheemista ja itämaisesta sisustuksesta, mutta siihen sopivia huonekaluja ei Ikeasta paljoa löydy. Omaan kotiin muuttaessa kiertelen ensimmäisenä kaikki kierrätyskeskukset ja kirpparit, sillä niistä löytyy yllättävän hyväkuntoista ja omaa silmää miellyttävää kalustetta.
 Jostain syystä veljen kanssa juttujen taso laskeaa aina tälle tasolle. Ilmeillään ja nauretaan huonoille vitseille. Suunniteltiin maailman mauttomin sisustus etsimällä Ikean räikeimmät ja oudoimmat kalusteet. Otettiin kuvia Facebookin uudella sovelluksella. Naurettiin välittämättä siitä, mitä muut shoppailijat ajattelevat. Ihan parasta. :-D
 Ikean joulupuoli oli tällä kertaa aika pieni, joten mukaan tarttui vain rulla voimapaperia. Koristelut olivat kuitenkin kauniita, ja ehkä siinä oli vähän sitä kaipaamaani joulutunnelmaa. Kassojen kohdalla oltiin jo väsähdetty kaikkeen shoppailuun liittyvään, joten lähdettiin hyvillä mielin takaisin autolle.
 Paluumatkalla pysähdyttiin Juustoportille syömään. Vegaanivaihtoehtoja ei ollut, mutta kasvisruokaa onneksi löytyi. Istuttiin ja syötiin kaikessa rauhassa. Ruokailun jälkeen kierrettiin vielä Juustoportin myymälä. Tarjolla oli kaikkea matkamuistoista käsintehtyyn suklaaseen, mutta ostettiin vain jotain pientä jouluista kotiin vietäväksi.
Kotimatkalla laulettiin mukana veljen soittamia biisejä ja juteltiin. Välillä ihailtiin kaupungin valoja pimeän moottoritien reunamilla. Pysähdyttiin ruokakaupassa lähempänä Lahtea, kunnes lopulta saavuttiin  kotiin. Ei siinä paljoa blogiin kirjoiteltu, vaan nukahdin melkein heti kirjan avattuani.
 
Ikeasta ostin lähinnä joululahjoihin tarvittavia juttuja ja Juustoportilta kardemummalla maustettua joulukahvia. Löysin kaiken etsimäni, enkä ostanut mitään ylimääräistä. Aika hyvä saavutus, kun kuitenkin Ikeasta puhutaan. Oli todella onnistunut reissu!
Sen pidemmittä puheitta, täytyy alkaa valmistautumaan kouluhommien tekoon. Meillä on vielä Eevin kanssa paljon tehtävää yhdelle kurssille, joten ajateltiin käyttää tämä projektipäivä niiden tekoon.

Heippa!

2 kommenttia:

  1. Olen lueskellut blogiasi jo useamman vuoden. Kommentointi on kuitenkin aina jostain syystä jäänyt, vaikka monen monituista kertaa on pitänyt kirjoittaa kiitosta koko blogista.

    Juttusi ja ajatuksesi ovat mielenkiintoisia, mukavan syväluotaavia, toisaalta rentouttavia. Ottamasi kuvat tuovat kivan eläväisen tunnelman kertomuksiisi. Odottelen aina innolla uusia postauksia, aiheesta kuin aiheesta.

    Kaikkea hyvää talveen ja joulunodotukseen toivottelee hiljainen lukija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kommentti! Et tiedäkään, miten hyvä mieli tätä lukiessa tuli. Kiitos. ♥
      Hyvää joulua myös sinne! :-)

      Poista