perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 23.

 Huomenna on aika laittaa joulukalenteri vuoden tauolle, sillä kuukausi on taas kulunut. Joulu tulee tänä vuonna ihan liian nopeasti - mutta onneksi tämän vuoden hitti ehti vielä mukaan! 
Se ei ole lohta, mutta tuoksuu, maistuu ja näyttää erehdyttävästi lohelta. Nyt puhutaan tietenkin porkkalasta, eli porkkanalohesta. Kaikki alkoi, kun Ps olen vegaani julkaisi kuvan vegaanisesta lohesta. Sen jälkeen nestesavun kysyntä on kasvanut pilviin. Onneksi kuitenkin löysin nestesavua Prismasta ja pääsin kokeilemaan. Tässä siis porkkala, olkaa hyvät. ;-)
Porkkala
4 paksua porkkanaa
800 g - 1 kg karkeaa merisuolaa
1 rkl rypsiöljyä
2 tl nestesavua
1 tl valkoviinietikkaa

Pese porkkanat, mutta älä kuori. Levitä uunivuoan pohjalle kerros merisuolaa. Asettele päälle porkkanat ja peitä lopulla suolalla. Porkkanoiden tulee olla täysin suolan peitossa. Suolan määrä vaihtelee vuoan koon mukaan. Paista 175 asteessa 1½ tuntia.

Riko suolakuori varovasti hieman jäähtyneiden porkkanoiden päältä. Kuori porkkanat. Tähän menee hieman aikaa, mutta parhaiten se onnistuu tekemällä pitkittäinen viilto kuoreen. Siitä voi lähteä irrottamaan kuorta. Viipaloi kuoritut porkkanat ohuiksi suikaleiksi esim. kuorimaveitsellä.

Sekoita öljy, nestesavu ja valkoviinietikka. Kääntele marinadi porkkanoiden joukkoon ja anna maustua 1-2 vuorokautta.

2 kommenttia:

  1. Yllättävän paljon muistuttaa lohta, kun maistoin työkaverin tekemää! Hyvää oli.:)
    Kiva ja erilainen kalenteri ollut, kertakäyttömukipakettivinkki pääsi tänään käyttöön! Tuli aika söpö minilahja.:D

    Hyvää Joulua, huomenna se on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan se aika yllättävän lohimaista. :-) Ihan mahtava kuulla, kiitos! Kiva, että pääsi käyttöön - kertakäyttömukista saa ihan täydellisen pikkupaketin lahjalle. ;-)
      Kiitos ja hyvää joulua myös sinne! ♥

      Poista