sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulu 2015

Moikka! Tulin kirjoittelemaan vähän aikaisemmin, sillä veli sai minut ympäripuhuttua katsomaan uusinta Star Warsia.. Siellä meneekin sitten puoleen yöhön, mutta kerrankos sitä! :-D Palataan nyt kuitenkin vielä hetkeksi aikaa joulutunnelmiin..
 En oikein malttanut nukkua, sillä odotin joulua kuin pahainen lapsi: vatsassa lenteli perhosia ja heräilin vähän väliä. Lopulta nousin, hiivin alakertaan ja aloitin aaton perinteiseen tapaan. Sytytin kuusenvalot, laitoin Joulupukin kuumalinjan pyörimään ja mittailin riisipuuron ainekset kattilaan. Muut nukkuivat vielä, mutta oli ihanaa hiiviskellä ympäriinsä ja laittaa aamupalaa valmiiksi.
 The Body Shopin joulukalenteri ei ehkä ollut ihan odotusteni tasoinen, mutta aattoaamun yllätys sai hymyn huulille: punaista kynsilakkaa ja viikunahajuvettä.
 Riisipuuron hautuessa tein ensimmäisen ranskanlettini eikä sen tekemiseen mennytkään kuin puolisen tuntia ja kolme yritystä..! Rakastuin kampaukseen niin paljon, ettei tämä kokeilu jää varmasti viimeiseksi.
Kirpparilta löytynyt neulemekko sai kaverikseen paksut sukkahousut ja vyön.
 Muiden lopulta heräillessä, kun olin jo ehtinyt paistaa joulutorttuja ja kuvailemaan, päästiin aamupalalle. Mantelimaitoon tehtyä riisipuuroa, kaneli-kardemummakahvia, viinirypäleitä ja vähän lisää kanelia - ihan parasta.
 Ei ole joulua ilman Lumiukkoa! Katsottiin sen jälkeen vielä Lumiukko ja lumikoirakin, mutta vähän vähemmällä tunteella ja enemmällä puheella. Miksi klassikoihin täytyy aina kajota?
 Valmistauduttiin hautausmaareissuun rapsuttelemalla kisuja ja mutustelemalla parit konvehdit..
 Jätettiin auto hautausmaan parkkiin ja käveltiin parin kilometrin matka eläinten hautausmaalle. Sytytettiin kynttilät Eetun ja Minnin haudoille, hytistiin hetki mietteissämme ja lähdettiin taivaltamaan takaisin auton luo. Käytiin siinä vielä sukulaisten haudoilla ja ihasteltiin kynttilämerta. Lunta ei ollut, mitä latisti vähän tunnelmaa, mutta kylmä oli senkin edestä!
 Kun palattiin hautausmaalta, oli jo melkoinen nälkä. Laitettiin heti laatikot uuniin ja katettiin pöytää. Oli itsetehtyä porkkana-, lanttu- ja perunalaatikkoa, salaatteja, rosollia, munajuustoa,..
 Ruoan jälkeen rentouduttiin ja katseltiin jouluohjelmia. Siinähän se ilta menikin ja lopulta oli lahjojen jakamisen vuoro. On se kumma, kun lapsena oli kauhea kiire saada lahjat avattua, mutta nykyään sitä hetkeä venyttää viimeiseen asti!
 Tänä vuonna avattiin lahjat niin, että avattiin aina vuorotellen yksi kerrallaan . Tästähän voisi tulla ihan perinne, sillä näin ehti hyvin seurata muiden intoa lahjoista ja keskittyä kerralla yhteen lahjaan.
 Tänä vuonna olin selkeästi ollut kiltti, sillä sain kaikkea, mitä olin toivonutkin. Lahjakortteja, Muumi-lautasia, Supernaturalin 10. tuottarin, yökkärit,.. 
No, kaikkea ihanaa ja ajatuksella hankittua.
 Lahjojen jaon jälkeen katsottiin Ant-Man -elokuva, jonka annoin veljelle lahjaksi. Elokuva oli todella hyvä ja sitä katsellessa kello vierähti yli puolen yön. Niinpä siis puoli kolmen aikoihin nukkumaan, hyvillä mielin ja väsyneenä.
Joulupäivänä nukuttiin pitkään, katsottiin Ihmeellinen on elämä ja otettiin vaan rennosti. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen en tuntenut kamalaa aatonjälkeisahdistusta, sillä joulun jälkeenkin on niin paljon odotettavaa. Joulupäivänäkin sai maistaa pari suklaata ja syödä jouluruokia ilman kamalaa ahdistusta, sillä jouluhan on vaan kerran vuodessa - ja siitä kuuluukin nauttia!
Eilinen kului hautausmaa- ja ajelukierroksella sekä saunomalla. Juuri sellaista rentoa ja mukavaa, kuten jouluna kuuluukin olla.
Miten teidän aatto meni? :-)

6 kommenttia:

  1. Hassua, meillä ollaan ihan lapsesta asti avattu lahjat siten, että yksi avaa kerrallaan yhden ja muut pällistelee :-D En voisi kuvitellakaan, että tekisimme sen jotenkin toisin !

    VastaaPoista
  2. Nii, ja todella kaunis olet neuleessasi rakas :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan vähän myöhässä uuden perinteemme kanssa. :-D Mutta en tosiaan yhtään ihmettele, että teillä ei voida muuta tapaa kuvitellakaan. Jää käyttöön täälläkin!
      Ää, kiitos mufu. ♥

      Poista
  3. Ihania kuvia ja tunnelmaa! :) Ja ihana tuo neulemekko, voi mikä löytö! Meilläkin on ollut aina tapana availla lahjoja vuorotellen. On kiva nähdä mitä muut saavat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, ja piti vielä sanoa että toi viikunatuoksu kuulostaa jännältä! :)

      Poista
    2. Voi että, kiitos paljon! ♥ Neulemekko oli todellakin löytö, sillä se maksoi kirpparilla vain pari euroa ja on ollut ahkerassa käytössä. :-) On niin hauska katsella, mitä muut saavat, joten en ihmettele sen olevan muilla ihan yleinen perinne. Kyllä täälläkin jatkossa!
      Tuo viikunahajuvesi on ihanan mausteinen ja eksoottinen, jotenkin tosi jouluinen. ♥ Kiitos kommentista!

      Poista