Vegaanisista marengeista on muodostunut jonkinlainen hitti viime aikoina, ja olihan niitä päästävä itsekin kokeilemaan! Kananmunan valkuaisen korvaa kikhernepurkin säilykeliemi, josta muodostuu napakka vaahto. Kuulostaa ehkä vähän epäilyttävältä: voiko tämä nyt edes olla hyvää? Lopputuloksesta eroa ei kuitenkaan huomaan, sillä maku ja koostumus on täsmälleen sama kuin tavallisessa marengissa. Meillä kukaan maistajista ei edes huomannut eroa! ♥
Resepti on Pirkan Talvi-lehdestä.
Vegaaniset marengit
(pellillinen)
1 dl kikherneiden säilykelientä
1 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
Koristelu
manteli- tai hasselpähkinärouhetta
Vaahdota kikherneiden säilykeliemi kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri ja sitruunamehu.
Lusikoi tai pursota marengit pellille vieriviereen. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Paista 125 asteessa n. 2 tuntia.
Haa,mä suurena epäilijänä kans kokeilin kun ei yks päivä raaskinu vaan kaataa sitä kikhernelientä pois ja ei todellakaan huomaa eroa maussa :-D
VastaaPoistaEn yhtään ihmettele, kyllä itsekin epäilin alussa. :-D Mutta ei sitä lopputuloksesta huomaa ollenkaan!
Poista