lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 19.

 Mietit ehkä, mitä voisit tarjoilla aaton jälkiruokana? Tai ehkä on vielä edessä myöhäiset pikkujoulut?
Tässä on ainakin sellainen kakku, jonka kehtaa viedä maisteltavaksi. :-)
Reilusti jouluisia makuja: appelsiinia, piparkakkua ja tietysti suklaata.

 Jouluinen appelsiini-suklaajuustokakku

Pohja
200 g piparkakkuja
75 g margariinia tai voita
Suklaatäyte
2 liivatelehteä
125 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
½ dl fariinisokeria
Appelsiinitäyte
3 liivatelehteä
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinirahkaa (Valio)
½ dl appelsiinimehua
Koristelu
Noblesse Apelsin Crisp -suklaata
mantelirouhetta

Murustele piparkakut hienoksi rouheeksi. Sulata rasva ja sekoita murujen joukkoon.
Painele seos tasaisesti (leivinpaperoidun) irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä pinnoitetussa kattilassa.
Vaahdota vispikerma löysähköksi vaahdoksi. Ota puolet toiseen kulhoon appelsiinitäytettä varten.
Sekoita kermavaahtoon pehmitetty tuorejuusto, vaniljarahka ja sokeri. Lisää lopuksi suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Sulata puserretut liivatelehdet vesitilkassa ja kaada täytteen sekaan. Anna tekeytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita kermavaahdon sekaan tuorejuusto ja rahka. 
Sulata liivatelehdet appelsiinimehussa ja sekoita täytteen joukkoon ohuena nauhana.
Anna tekeytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.

Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti