perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 18.

 Raakaleivonnaiset ovat sittenkin jääneet aika pienelle edustukselle tämän vuoden joulukalenterissa, mutta korjataan vääryys tällä herkullisella reseptillä! 
Asiat eivät tällä(kään) kertaa menneet ihan niin kuin Strömsössä: tarkoitus oli valmistaa täyteläistä suklaamoussea, mutta kun olin jo tyrkännyt avocadot ja muut härpäkkeet blenderiin, tajusin raakakaakaon ja jopa perinteisen leivontakaakaon loppuneen! Onneksi pakkanen on kuitenkin marjoja pullollaan, joten Aina-ei-voi-onnistua-moussesta tulikin mansikkamoussea. Eikä muuten jää yhtään huonommaksi kuin suklainen esikuvansa! 
Resepti on joka tapauksessa täyteläinen, herkullinen ja ravinteita pullollaan.

Raaka mansikkamousse
(2 annosta)

kookas avocado (kypsä)
tummunut banaani
½ tl sitruunamehua
 200 g pakastemansikoita sulatettuna
1 rkl kookossokeria (tai muuta makeuttajaa)
Koristelu
cashewpähkinöitä
kuivattuja taateleita

Halkaise avocado terävällä veitsellä. Nakkaa veitsen terä hedelmän kiveen, jolloin saat kiven vedettyä näppärästi pois. Lusikoi hedelmäliha blenderiin. Kuori ja halkaise banaani.
Kaada loput täytteen aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Anna laitteen pyöriä niin pitkään, että koostumus on ilmava ja tasainen.

Kaada tai lusikoi mousse laseihin. Ripottele pinnalle casheweita ja pilkottua taatelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti