sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Pari päivää Helsingissä

Heippa! Aika kuluu niin nopeasti, että jouluun on enää vain muutama hassu päivä. Tai oikeastaan viikko. Tai ehkä vähän enemmänkin. Vähän se kuitenkin on, ja aika kuluu aivan liian nopeasti!
Oli miten oli, vielä on muutama päivä koulua jäljellä. Tällä viikolla olikin vähän erilaista ohjelmaa, kun käytiin kahtena päivänä Helsingissä. :-)
 Torstaina käytiin Kiasmassa. Tavattiin parin luokkalaisen kanssa junassa ja jatkettiin yhdessä matkaa nykytaidemuseolle. Näyttelyt eivät olleet mitenkään tajunnanräjäyttäviä, mutta kyllä niitä mielellään katseli. Kiasmassa kierreltiin 11-13, minkä jälkeen saatiin päättää, mennäänkö Tennispalatsiin toista näyttelyä katsomaan vai päätetäänkö koulupäivä lyhyeen..
 ..ja niinhän siinä kävi, että suurin osa päätti siirtyä vapaalle. Pari luokkalaista kysyi, jos haluaisin lähteä mukaan syömään. Keksin jo parikin tekosyytä, miksen lähtisi mukaan, mutta muutinkin mieleni. Ajattelin joka tapauksessa jäädä Helsinkiin vielä muutamaksi tunniksi, joten aika ruokailutta olisi venynyt liian pitkäksi. Käytiin Fuku-nimisessä sushipaikassa. 
Tämä saattaa tuntua aika pieneltä saavutukselta, mutta itselle se oli valtava harppaus eteenpäin. Olisin voinut jättää syömättä, olisin voinut keksiä uskottavan syyn jättää tilaisuun väliin. En edes muista, milloin olisin viimeksi käynyt kavereiden kanssa ulkona syömässä tai ylipäätään valinnut jotain muuta kuin salaattia. Nyt kuitenkin uskalsin - eikä mitään pahaa tapahtunut! Välillä toki ahdisti, mutta oli se sen arvoista. Kasvisvaihtoehtojakin löytyi ihan mielin määrin. 
Jäätiin ruokailun jälkeen vielä juttelemaan ravintolaan, minkä jälkeen jatkettiin kukin omiin suuntiimme. Oli tosi hyvä ja rento olla, tunsin oloni normaaliksi. Täydellä masulla olikin riittävästi energiaa kierrellä kaupoissa joululahjoja etsimässä. :-)
 Torstaina olikin aikainen herätys, kun piti ehtiä Helsinkiin yritysvierailulle ennen yhdeksää. Siinähän se pienessä aamukoomassa sujui ja oltiin ajoissa määränpäässä. Käytiin kahdessa firmassa, Mozossa ja Zeeland Familylla, kuuntelemassa alaan liittyviä luentoja. Nähtiin mielenkiintoisia esityksiä mm. Saludon uuden pakkauksen ja sen markkinoinnin suunnittelusta ja kuultiin alaan liittyvistä prosesseista. Aamupäivä oli inspiroiva ja mielenkiintoinen.
 Vierailuiden jälkeen jatkettiin samalta luokalta olevan ystävän kanssa keskustaan. Kierreltiin kaupoissa, käytiin kahvilla ja juteltiin.
 Iltapäivällä ehdittiin vielä joulumarkkinoille, missä lähinnä kierreltiin ympäriinsä kojujen tarjontaa ihastellen ja joululauluja kuunnellen. Oli niin mukavaa, että meinasin myöhästyä junasta.. Tosin ihan turhaan sinne asemalle kiirehdin, kun juna ei tullutkaan. Jouduin odottamaan lähemmäs tunnin seuraavaa junaa, joten olin kotona vasta kuuden aikoihin. Vähän ehkä harmitti, mutta ei se mahtavaa päivää pilannut!  
Tämä kouluviikko oli erilainen ja onnistunut, mutta en enää ihan heti halua matkustaa junalla. En ikimaailmassa jaksaisi käydä koulua Helsingistä käsin, mutta ehkä se johtuu vaan siitä, että onnistun aina myöhästymään junasta.. :-D
Keltainen neule (9 e), harmaa neule (19,95 e) & mekko (10 e) H&M
 Arvatkaa, mikä on lempivärini? Sininen? Punainen? Vaiko sittenkin keltainen? Rakastan murrettua/sinapinkeltaista/okraa, ja nyt kun sitä on kaupat pullollaan, otan tarjonnasta kaiken ilon irti.
Kirpparikasaan on päätynyt niin monta neuletta ja mekkoa, että vaatekaappia voi täydentää hyvällä omallatunnolla. ;-)
Mozolta saatiin lahjaksi toppakankaasta valmistetut kännykkäpussit, joiden idea on suojata akkua pakkasilla. En tosin laittanut pussia kännykälle, vaan sujautin sisään laukussa aina kulkevan pokkarikameran.
 Hmm, tämä saattaa nyt kuulostaa hieman nörtiltä.. Silläkin uhalla aion sen paljastaa.
Laitoin NCIS: Los Angelesin 6. tuottarin seurantaan jo tammikuussa. Kesäkuussa varasin sen ja luulin jo saavani sen lähiaikoina. Varattuani huomasin kuitenkin ilmestymisajan olevan vasta joulukuussa.. Keskiviikkona paketti viimein kolahti postiluukkuun - hihkuin riemusta vähintään yhtä paljon kuin kuullessani, että pääsin Muotsikkaan. Tai ehkä vähän vähemmän, mutta joka tapauksessa.
NCIS: Los Angeles on toinen lempparisarjani, johon olen ehkä hieman koukuttunut, joten ehkä se selittää intoni. :-D
En turhaan odottanut vuotta, sillä kausi on jopa ylittänyt kaikki odotukseni. Olen katsonut vasta muutaman jakson, mutta ainakin tähän mennessä se on ollut jännittävin ja onnistunein kausi sarjassa!
Katossa on kärpänen...
Sellainen oli tämä viikko. Ensi viikolla on enää pari päivää koulua, sitten alkaa joululoma.
Heippa!

2 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa! Onnea isosta edistysaskeleesta! <3

    Hauskoja noi kuvat kissoista :D mutta...MITEN TEILLÄ VOI OLLA KÄRPÄSIÄ JOULUKUUSSA? :DD

    VastaaPoista
  2. ^
    Meillähän on kärpäsiä parvekkeella seitsemän, ihan elävää ja hyvin voivaa:-D He ei meinaa nukkua talviunta ollenkaan!

    VastaaPoista