sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 13. (arvonta)

Taas on blogin joululahja-arvonnan aika!  
Lahja sisältää jotain pientä ja ajatuksella valikoitua. Tälläkin kertaa lähdetään siitä, että ajatus on tärkein.

Mikä on joulun tarkoitus? Mikä joulussa on tärkeintä?
Ehkä se on läheisten kanssa vietetty aika tai rakkaat muistot lapsuudesta. Ehkä joulun on oltava valkoinen. Kenties se on kuusen alla rapiseva lahjapino tai vatsa pullollaan suklaata ja jouluruokaa. 
Kenties se on jotain ihan muuta. 

Olen henkeen ja vereen jouluihminen, kuten olette varmasti saaneet huomata. Tykkään askarrella ja paketoida tarkkaan mietittyjä lahjoja. En niinkään välitä kiillosta ja säihkeestä, vaan haluan joulun olevan perinteinen ja ottaa valinnoissani huomioon myös kierrätyksen. Ajattelen joulua valon ja luonnon juhlana, piristyksenä keskellä vuoden pimeintä aikaa. Joulu on perinteitä ja aikaa perheen kesken. Se on hyvää ruokaa ja välittämistä. 
Ehkä ripaus taikaakin.

Kerro, mitä joulu merkitsee sinulle ja mikä siinä on tärkeintä, niin saatat saada joululahjan omaksesi. Laita mukaan myös sähköpostiosoitteesi, niin saadaan paketti nopeammin matkaan!
Arvontaan voit osallistua 13.12. - 16.12.

16 kommenttia:

 1. Mulle joulu merkitsee ehdottomasti kiireettömyyttä ja yhdessäoloa - näitä vuosia aiemmin se yhdessäolo on ollut vanhempien ja veljen kanssa vietettyä aikaa, tänövuonna seura siirtyy avokin kanssa mitä ilmeisemmin kahden vietettyyn jouluun :) Ja ihan kiireettömästi, en aio yhtään stressata lahjojen kanssa (itseasia 4/6 niistä ovat jo paketissa) tai minkään muun kanssa :)

  tyuiooo94@gmail.com

  VastaaPoista
 2. tosiaan, unohtui tuossa kommentissa selventää että kiireettömyys ja yhdessäolo on mulle joulun tarkoitus, mutta myös se tärkein juttu :D!

  VastaaPoista
 3. Joulu merkitsee yhdessä oloa,paljon syömistä, tunnelmointia, antamisen ja saamisen iloa, joulun tuoksuja(pipari,glögi,kuusi,mandariini..) ja kiireettömyyttä.

  hemantinde@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Miule joulu merkitsee yhdessäoloa ja rauhallisuutta, sekä hyvää fiilistä. Tärkeää joulussa itselleni on tunnelma, ruoka, Joulupukki ja noitarumpu, haudoilla käynti ja kynttilöiden polttaminen. :) olen alkanut laittaa joulukoristeita ja valoja jo marraskuun alussa ja joulukortitkin tein jo loka-marraskuussa. :D

  veeraboy@windowslive.com

  VastaaPoista
 5. Miule joulu merkitsee yhdessäoloa ja rauhallisuutta, sekä hyvää fiilistä. Tärkeää joulussa itselleni on tunnelma, ruoka, Joulupukki ja noitarumpu, haudoilla käynti ja kynttilöiden polttaminen. :) olen alkanut laittaa joulukoristeita ja valoja jo marraskuun alussa ja joulukortitkin tein jo loka-marraskuussa. :D

  veeraboy@windowslive.com

  VastaaPoista
 6. Mulle joulu merkitsee lomaa ja sitä, että saa vaan olla ja nukkua pitkään.

  susannak97@windowslive.com

  VastaaPoista
 7. Mulle joulu merkitsee iloa siitä, että olen vielä tässä ja saan viettää aikaa läheisteni kanssa. Kolme joulua meni anoreksian syövereissä, sitten kun parannuin raskauden myötä siitä, seuraava joulu menikin kilpirauhastulehduksen ja päivystyksessä istumisen kanssa. Lisäksi hoitamattoman, pahan refluksitaudin kanssa.
  Viime joulu oli ensimmäinen vuosiin, kun pystyin nauttia siitä. Jouluruoasta, lämmöstä ja tunnelmasta. Ehkä tärkeintä joulussa mulle on kuitenkin oman lapsen riemu lumesta ja lahjoista. <3

  VastaaPoista
 8. Ainiin ja s-posti:
  mustelmiapuuterinalla@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Joulu merkitsee myös minulle läheisten kanssa yhdessäoloa ja lepoa. Pidän lahjojen antamisesta ja myös niiden saamisesta. Ennen vihasin joulua, mutta nyt onneksi pystyn taas nauttimaan siitä. :)

  kaikua0@yahoo.fi

  VastaaPoista
 10. Joulu on itselleni ennenkaikkea yhdessäolon juhla! Saa nauttia läheisten seurasta ja muistaa rakkaita. Tärkeintä joulussa on hyvän ruoan lisäksi siis tietysti omat rakkaat ihmiset ja eläimet! :)
  janita@ata.fi

  VastaaPoista
 11. Minulla on kolme lasta, ja parasta jouluissani on seurata heidän iloaan. On mukavaa tehdä jouluvalmisteluita yhdessä: leipoa pipareita, tehdä koristeita ja jännittää mitä pukki tuo.
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 12. Joulu merkitsee minulle nykyään eniten ihanaa rauhoittumisen aikaa =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Joulu merkitsee minulle nykyään eniten ihanaa rauhoittumisen aikaa =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Syömishäiriö on pilannut multa monen vuoden joulun, mutta tänä aattona ollaan taas menossa serkuille viettämään aattoa. Mun täti on kasvissyöjä mun tapaan ainoa suvussa, joten oon innoissani leipomassa raakakakkua ja linssejä sisältäviä laatikoita aatoksi kun joku osaa jopa arvostaa niitä!
  Joulussa kuitenkin eniten arvostan Helsingin ihania jouluvalaistuksia Aleksilla ja Espalla. Näin vuoden pimeimpään aikaan rakastan koristeltuja puita, Tuomaan markkinoita Senaatintorilla ja Forumin ja Kampin joulupalloja monessa kerroksessa.
  Huomenna pitäisi koota pipari-muumitalo, joka pari vuotta sitten meni täysin pieleen kun seinät olivat täysin mutkalla. Tänään asettelin taikinalevyjä pellille niin antauksellisella, että jos kokoaminen menee pieleen niin...

  VastaaPoista
 15. Perhe, rauha, ruoka... Lahjojen antaminen, glögi, joululaulut... Joulu <3 <3

  Mukana arvonnassa! :) leevilotta at luukku.com

  VastaaPoista
 16. Mulle joulu tuo valoa ja iloa synkän talven keskellä. Yhdessäoloa läheisten kanssa, paljon hyvää ruokaa, tuoksuja ja tunnelmaa. Jouluna on ihanaa nähdä hymy lahjansaajan kasvoilla, kun on onnistunut valitsemaan hyvän lahjan. Toivon myös että jouluna voisin hetkeksi päästää irti syömishäiriöstä ja muista arjen murheista.

  lotta.sillanmaki@gmail.com

  VastaaPoista