perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 4.

Ohra on kotimainen ja maistuva vaihtoehto riisille. Riisipuuro kuuluu tietysti jouluun, mutta aattoa odotellessa voi välillä kokeilla kotimaista vaihtoehtoa. Rikottuja ohrasuurimoita valmistaa ainakin Elovena. Uuniohrapuuron tekeminen on vieläpä helppoa ja yksinkertaista - tätä voi syödä muutenkin kuin vain jouluna. Riisin viljely kuluttaa paljon vettä ja sitä tuodaan toiselta puolelta maailmaa, sen vuoksi kannattaa korvata raaka-aine kotimaisilla viljoilla. Tässä on hyvä ja taatusti herkullinen vaihtoehto - vaikka kyllä sitä riisipuuroakin saa jouluna syödä ihan hyvällä omallatunnolla!

Uuniohrapuuro
(4 annosta)

10 ½ dl nestettä (esim. ½ vettä, ½ kasvimaitoa)
2 dl rikottuja ohrasuurimoita (Elovena)
suolaa

Sekoita uunivuoassa nesteet ja suurimot. Anna hautua 200 asteisen uunin alatasolla 1,5 tuntia tai mielellään pidempäänkin. Sekoittele välillä ja mausta lopuksi suolalla.

4 kommenttia:

 1. Ite oon kipannut aina koko litran kerrallaan (makeuttamatonta) soijamaitoa suurimoiden kanssa vuokaan. Koko perhe on kyllä tykännyt, jopa kasvismaidoille nirsoileva pikkusisko kehui, että on hyvää puuroa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin tulee parempaa ja täyteläisempää, jos laittaa koko purkin. :-) Meillä on ihan sama juttu: ensin vähän epäiltiin, kun kerroin, mitä laitan.. Sitten kun puuroa maistettiin, ei enää muuta maitoa haluttukaan. :-D

   Poista
 2. Yh, puuroa. Ei kuulu mun lempiruokiin, paitti manna. Mutta toi oli ihan tärkeistä syistä hyvä vaihtoehto riisipuurolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, se on kyllä harmi. Itse en taas tykkää yhtään mannapuurosta, mutta muut puurot on suurta herkkua. ;-)

   Poista