sunnuntai 20. joulukuuta 2015

''When you're still waiting for the snow to fall, it doesn't really feel like Christmas at all''

Heippa! Piti aloittaa tämä jollain hauskalla tervehdyksellä, mutta...Yön aikana on kadonnut melkein kaksikymmentä lukijaa, miksi, minne? Koskaan ennen ei ole näin käynyt, ja tämä on kyllä todella surullista. :-( Onko postausten taso laskenut vai mikä juttu tämä nyt on? Pitäisikö muuttaa jotain tai haluaisitte lukea muista aiheista?
 Oli miten oli, mennään viikon kuulumisiin. :-) Joululoma alkoi perjantaina, joten olen saanut fiilistellä ja laittaa joulua kaikessa rauhassa. Torstaina meillä oli yhden omakuvien palautus, ja sain niistä toisesta tosi paljon kehuja! Loppupäivän istuinkin koulun koneella viimeistelemässä toisen tehtävän kirjan sivuja ja tuskaillessa tulostimen kanssa.. Mutta onneksi sain lopulta tekstit ja kuvat tulostettua oikealle paperille! 
Perjantaina meillä oli puolestaan Pakkausgrafiikka-kurssin loppuarvio. Saatiin palautetta töistä, kuvattiin studiossa ja laitettiin näyttely pystyyn. Kurssin alussa saatiin kuvitteellinen toimeksianto Saludolta: piti luoda uudenlainen ulkoasu pakkaukselle ja toteuttaa siitä tumma- ja vaaleapaahtoversiot. Omalla kohdalla motivaatio ei ollut vahvimmillaan, enkä ole lopputulokseen kovin tyytyväinen - mutta ainakin sain kaiken tehtyä ajallaan! Kurssi oli muutenkin onnistunut ja opittiin vaikka mitä uutta.
Koulun jälkeen käytiin luokkalaisen kanssa kirpparilla ja kaupassa, minkä jälkeen matka jatkui kotiin sateessa ja viimassa. Ei olisi silti parempaa alkua voinut lomalle toivoa.
 
 Joulun lähestyminen on tavallaan vähän ahdistavaa. Enää en pelkää, että joulun jälkeen vajoan apatiaan ja tyhjyyteen, sillä myös sen jälkeen on luvassa kaikkea hauskaa. En pelkää talven kylmyyttä, sillä olen oppinut pitämään kaikista vuodenajoista. En enää roiku joulussa kuin viimeisenä oljenkortena, joten pystyn nauttimaan joulusta ilman haikeutta.
Silti jokin tässä odotuksessa ahdistaa. Pelkään ajatusta pullollaan olevista ruokakaupoista ja kylläisyydestä. Pelkään, etten voi nauttia joulusta ja ruoista. Vanha ajatus siitä, että joulua ennen pitäisi laihduttaa (että voi syödä silloin hyvillä mielin), nousee mieleen vähän väliä. Päätän olla kuuntelematta, sillä koko ajatus on järjetön. En tarvitse oikeutusta parin päivän herkuttelulle, sillä pitkällä tähtäimellä sillä ei ole mitään merkitystä painon kannalta. Ja mitä sitten vaikka olisikin?
Eli nautitaan joulusta ilman syyllisyyttä ja ahdistusta!

 Muuten olenkin ottanut kaiken ilon irti joulun odotuksesta! Vaikka lumi satoikin taas kerran pois, löytyy joulun tunnelmaa ihan muista asioista: haettiin kuusi pihalle koristelua odottamaan, koristeltiin kotia ja pestiin Nanakin joulukuntoon. Lauantaina poikettiin iskän kanssa ostamaan viimeiset lahjat - joten nyt on kaikki paketit odottamassa avaajaansa. Jouluradio soi taukoamatta, riisipuuron ja kanelin tuoksu leviää keittiöstä. Rakastan tätä vuodenaikaa. Rakastan joulua.
Se on nyt kuulkaa niin, etten varmaan enää ennen joulua ehdi tänne kirjoittelemaan (paitsi tietysti joulukalenteria!), joten...
Aivan ihanaa, lämmintää, maistuvaa ja tunnelmallista joulua! ♥

8 kommenttia:

 1. Blogger on poistanut niitä, multa lähti kanssa parikymmentä ja kaverin blogista lähes saman verran. Eli joku yleinen juttu, no worries (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei hyvä, et tiedäkään, miten paljon helpotti kuulla tuo! Pelkäsin jo, että olen käymässä tylsäksi.. :-)
   Kiitos! ♥

   Poista
 2. Joo, mullakin katosi eilen 39 lukijaa. Että näin. :D
  Outo juttu kyllä.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, se on jo aika paljon. :/ Mutta ainakin tietää, ettei blogissa ole mitään vikaa!

   Poista
 3. Tosiaan bloggerissa taitaa olla jotain häikkää, multakin katos parissa päivässä kymmenen lukijaa... :D
  Voin hyvin samaistua noihin ristiriitaisiin fiiliksiin joulun suhteen. Toisaalta rakastan joulua, mutta se myös ahdistaa ja tekisi mieli rajoittaa syömistä jotta jouluna olisi "lupa" herkutella, mutta eihän se niin mene! Kaikilla on lupa syödä ja nauttia ruuasta painosta tai edellisten päivien syömisestä riippummatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin, mutta ainakin tietää syyn (tai ettei ainakaan ole kirjoittanut täysin puutaheinää ja lukijat ovat kyllästyneet). :-)
   Ihan samoja ajatuksia siis kuin täälläkin. Onneksi se ahdistus ei enää niin hirveästi jouluna vaivaa, kuin päivinä ennen sitä. Ja tosiaankin, joulusta ja ruoasta saa nauttia! ♥ Ravitsemusterapeutti sanoi aika osuvasti, että: ''Kieltäisitkö muita syömästä jouluna, jos he eivät olisi laihtuneet tai olisivat syöneet joulutortun edeltävänä päivänä?'' Eihän sitä tietenkään niin tekisi, joten ajatus olisi jotenkin sisäistettävä myös omalla kohdalla. :-)
   Muista nauttia ja herkutella jouluna! ♥

   Poista
 4. Ei se oo häikkää hyvät naiset! Blogger poistaa lukijoita, joiden käyttäjissä on jotain paskaa (robotti/profiilia ei käytetä). Instagramissa on sama, lähti vuorokaudessa joskus sata seuraajaa. Nää on näitä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää selvensi nyt aika täsmällisesti, kiitos siitä. :-)
   Auts, sata seuraajaa on jo... no, enemmän kuin liikaa. :/
   Mutta todellakin, näitähän nämä on.

   Poista