perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 11.

 Pipariteema päättyy itse tehtyyn taikinaan. Tällä reseptillä äitini on leiponut piparkakut jo lapsuudessani, joten reseptillä on tunnearvoa. Taikina on niin hyvää, että pienenä suurin osa taisi päätyä leipureiden suihin..

Paras piparitaikina

1 ½ dl siirappia
200 g sokeria
250 g voita (luomu)
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssinkuorta
2 munaa (vapaan kanan tai luomu)
1 tl suolaa
3 tl ruokasoodaa
500 g vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Vatkaa vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi suola ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Anna taikinan tekeytyä viileässä seuraavaan päivään.

Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä piparkakkuja ja paista 170 asteessa, kunnes piparit ovat kauniin kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti