lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 12.

Vegaanisista marengeista on muodostunut jonkinlainen hitti viime aikoina, ja olihan niitä päästävä itsekin kokeilemaan! Kananmunan valkuaisen korvaa kikhernepurkin säilykeliemi, josta muodostuu napakka vaahto. Kuulostaa ehkä vähän epäilyttävältä: voiko tämä nyt edes olla hyvää? Lopputuloksesta eroa ei kuitenkaan huomaan, sillä maku ja koostumus on täsmälleen sama kuin tavallisessa marengissa. Meillä kukaan maistajista ei edes huomannut eroa!
Resepti on Pirkan Talvi-lehdestä.

Vegaaniset marengit 
(pellillinen)

1 dl kikherneiden säilykelientä
1 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
Koristelu
manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Vaahdota kikherneiden säilykeliemi kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri ja sitruunamehu.

Lusikoi tai pursota marengit  pellille vieriviereen. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Paista 125 asteessa n. 2 tuntia.

2 kommenttia:

  1. Haa,mä suurena epäilijänä kans kokeilin kun ei yks päivä raaskinu vaan kaataa sitä kikhernelientä pois ja ei todellakaan huomaa eroa maussa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yhtään ihmettele, kyllä itsekin epäilin alussa. :-D Mutta ei sitä lopputuloksesta huomaa ollenkaan!

      Poista