lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 5.

 
 Tällä kertaa joulukalenterista paljastuu ihan perinteinen, tai oikeastaan aika klassinen, leivos. Taatelikakku muotoutui tällä kertaa muffinien muotoon ja sai ylleen reilun kerroksen kuorrutusta. Miten on: onko taateli kerrassaan vastustamatonta ja ehdoton ei?

Taatelimuffinit
(16 kpl)

Taikina
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g margariinia tai voita
2 munaa (vapaan kanan tai joulu)
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl smetanaa tai kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria
(½ tl piparkakkumaustetta)
2 tl ruokasoodaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria 
150 g huoneenlämpöistä margariinia tai voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
Koristelu
nompparelleja

Keitä taateleita kattilassa veden kanssa noin 5 min, kunnes ne pehmenevät. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon kuutioitu margariini.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää smetana.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi taateli-voiseos ja kääntele tasaiseksi. 

Lusikoi taikina paperisiin vuokiin muffinipellin koloihin.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 min. Anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja voi. Vatkaa, kunnes seos on tasaista ja lisää sitten tomusokeri. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle. Koristele nompparelleilla.

2 kommenttia:

  1. En oo ennen taateleita maistanut, mutta voi että kuinka söpöjä noi on. Jami.

    VastaaPoista