perjantai 7. joulukuuta 2018

Joulukalenteri luukku 7.

Pipariteema jatkuu! Tällä kertaa olisi tarjolla piparitäytteistä pullapitkoa. ;-)
PIPARKAKKUPULLAPITKO
(1 pitko)
 
Taikina
2,5 dl mantelimaitoa
1 dl sokeria
½ pkt hiivaa
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
6-7 dl jauhoja
100 g maidotonta margariinia sulatettuna
Täyte
n. 100 g Annas piparkakkuja
öljyä
sokeria
Pinnalle
maidotonta margariinia sulatettuna
vettä
raesokeria 

Liota hiiva kädenlämpöiseen mantelimaitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, sillä silloin pullat ovat mehevämpiä. Lisää lopuksi margariini. Alusta kimmoisaksi. Kohota liinan alla n. 40 min. 

Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla. Kauli taikina suorakaiteen malliseksi levyksi.  Levitä täytteeksi reilusti murusteltuja piparkakkuja, öljyä ja sokeria.
Kääri napakaksi rullaksi. Leikkaa rullaan 10-12 viiltoa poikittain, mutta älä leikkaa loppuun asti. Käännä joka toinen pullasiivu eri suuntaan. Kohota liinan alla n. 30 min.  Voitele margariinisulan ja veden sekoituksella. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa 10-15 min.

2 kommenttia:

  1. Ihan oli pakko tarkastaa että onko nuo Annas pepparkakorit muka vegaanisia, no onhan ne :0 Ihan parhaita, monien tuttujen mielestä. Tästä tuli hyvä mieli :) Täytyypä testata reseptiä! (Pakko sanoa, tuo "en ole robotti" -vahvistusjuttu on aina tosi haastava! :D Kännykän näytöltä ei meinaa nähdä niitä kuvia edes.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo yllätyin itsekin aikanaan, kun huomasin että kaikki (tai ainakin suurin osa) mauista on vegaanisia! Olen kanssa kuullut, että Annasin piparit ovat monien suosikkeja. :-) Ihana kuulla, että tuli hyvä mieli <3 Toivottavasti tykkäät!
      Hämmentävää, että se tulee vieläkin kommentoidessa. :-O Kun ei sen pitäisi tulla asetusten mukaan, mutta näköjään se tulee silti.. :-D

      Poista