torstai 27. joulukuuta 2018

Joulu 2018

Heippa! Palataan vielä hetkeksi joulutunnelmiin, sillä olisi perinteisen joulupostauksen aika. Meillä tosiaan juhlittiin joulua tuttuun tapaan: elokuvia, hautakierros, hyvää ruokaa, lahjoja ja rentoa yhdessäoloa.
Joulupukin kuumalinja. Aattoaamuna hiippailin ensin olohuoneeseen, sytytin kuusenvalot ja laitoin Joulupukin kuumalinjan pyörimään ja laitoin riisipuuron porisemaan kattilaan. Olen meidän perheen aamuvirkku, joten muut jatkoivat vielä jonkun aikaa uniaan.
Riisipuuro. Sitä ilman ei vaan lähde aattoaamu käyntiin! <3 Sitten vaan Lumiukkoa katsomaan. Samalla maalailin pitkästä aikaa.
Hautakierros & kadonnut kihlasormus. Käytiin perinteiseen tapaan haudoilla viemässä kynttilöitä. Oli tosi kylmä! Paluumatkalla huomasin, että olin hukannut kihlasormukseni. Se oli suunnilleen puolta kokoa liian suuri, joten en yhtään ihmettele sen tippumista.. Palattiin takaisin hautausmaalle ja kiersin kaikki mahdolliset paikat läpi, mutta sormusta ei vaan löytynyt mistään. Se oli oikeasti tosi kova paikka, sillä kihlasormuksella on arvatenkin paljon tunnearvoa. Itkulta ja ahdistukselta ei siis tänä jouluna vältytty, mutta mieli parani onneksi kotimatkalla. Sain äidin vanhan vihkisormuksen - johon rakastuin ensisilmäyksellä - jonka pienentäminen käydään tilaamassa tällä viikolla. Olen aina halunnut perintösormuksen, joten oli tässäkin tapahtumassa jotain hyvää. :-)
 
Jouluruoka. Kotiin päästyä meillä oli kaikilla vähän pasmat sekaisin, joten unohdettiin mm. laittaa porkkanalaatikko lämpenemään.. Muutoin ruoka oli kyllä erittäin hyvää! Siinä muuten päti kanssa se tuttu lausahdus: hyvä ruoka, parempi mieli. Jälkkäriksi keiteltiin glögiä ja maisteltiin kakkuja ja suklaita. Pelattiin jouluvisaa ja vietettiin aikaa yhdessä.
 
Lahjat. Se on kumma, kun pienenä aina halusi avata lahjat mahdollisimman aikaisin, mutta nykyään venytetään sitä ihan viimeiseen asti. Sain toivomani Olympus PEN E-PL8 -kameran, josta olen haaveillut jo ikuisuuden! <3 Maksoin siitä itsekin, ettei tullut ihan järkyttävän hintaista lahjaa pyydettyä. Sen lisäksi sain mm. Vegaanin Joulu -kirjan, Supernatural -lakanat, pari vaatetta ja ihanan kirjasen Karoliinalta. En tosiaankaan odottanut mitään kameran lisäksi, joten olin taas ihan hämmästynyt kaikista lahjoista!
Elokuva. Ilta päättyi tuttuun tapaan elokuvaa katsellen, ja taidettiinkin kaikki valvoa pitkälle aamuyöhön.. Oli tosi mukava ja onnistunut aatto, vaikka sormuksen katoaminen vähän tunnelmaa laskikin! <3
Joulupäivänä nukuin pitkään ja lähdin pitkälle kävelylenkille raikkaaseen talvisäähän. <3 Kotona laitoin heti Ihmeellinen on elämä -elokuvan pyörimään, sillä se on nähtävä joka joulu.
Syötiin taas jouluinen päivällinen yhdessä ja keiteltiin jälkiruoaksi glögiä. Oli tosi mukavaa istua perheen kesken, mutta tässä vaiheessa alkoi olla jo aika ahdistunut olo. Olin luvannut itselleni, että saan joulun aikana syödä vapaasti sitä, mitä tekee mieli, mutta joulupäivänä se tuntui todella hankalalta. Yritin antaa ahdistukselle mahdollisimman vähän valtaa, sillä halusin nauttia joulusta ja ajasta perheen kanssa.
Katsottiin AntMan and Wasp -elokuva, jonka sain lahjaksi. Se olikin hyvää ahdistuksenhallintaa. ;-) Illalla kävin vielä saunassa, minkä jälkeen mieliala parantui kummasti, eikä iltapalan syöminen enää juuri ahdistanut. Niinpä joulupäivästäkin tuli lopulta todella onnistunut.
Sellainen oli meidän joulu tällä kertaa. Mitenkäs teillä?

6 kommenttia:

  1. Supernatural-lakanat, eikä! Mistähän sellaisia saa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä aivan ihanat! :-D En ole ihan varma, veli oli jostain tilannut..

      Poista
  2. Onko toi tofukinkkua? Jos teit ite niin saisko reseptiä? ☺️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On joo tofukinkkua. :-) Tässä on resepti (alkuperäinen löytyy muistaakseni Jalotofun sivuilta):

      Tofupaisti
      2 ptk kylmäsavutofua
      1 1/2 dl kikhernejauhoja
      0,5 dl rypsiöljyä
      1 kasvisliemikuutio
      2 rkl soijakastiketta
      ripaus mustapippuria
      Kuorrutus
      sinappia
      korppujauhoja

      Soseuta tofu tehosekoittimessa. Lisää loput ainekset ja soseuta. Mikäli taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Muotoile paistimaiseksi palluraksi ja kääri folioon. Anna tekeytyä noin tunnin ajan ennen paistamista.
      Paista paistia 200-asteessa folioon käärittynä 40 min. Anna jäähtyä hetki ja irroita folio. Kuorruta sinapilla ja korppujauholla. Jatka paistamista n 10 min, kunnes pinta saa hieman väriä.
      Anna jäähtyä kunnolla, mielellään yön yli. Tarjoile paisti kylmänä.

      Poista
    2. Oi ihanaa kiitos! Oliko hyvää? ��

      Poista
    3. Toivottavasti tykkäät myös :-) Tofukinkku on ihan parasta <3 Tosin pakko vielä sanoa, että kannattaa tarkistaa vielä erikseen suolaisuus ennen kuin lisää kasvisliemikuution. Meillä oli nimittäin tänä vuonna melko suolaista tofukinkkua :-D

      Poista