sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Joulukalenteri luukku 2.

Ilouutinen kaikille keksinystäville, jotka eivät voi syödä pähkinöitä tai eivät muuten vain niistä innostu: tässä on nimittäin vielä toinen jouluinen versio ensimmäisen luukun reseptistä. Näiden keksien juju on makeissa kuivatuissa 
karpaloissa ja reiluissa tumma suklaa sattumissa.
KARPALO-SUKLAACOOKIET
(16 kpl)

1,25 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl kuivattuja karpaloita
1-2 dl Pandan tummaa suklaata rouhittuna

Yhdistä fariinisokeri, sokeri, öljy ja mantelimaito. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos muistuttaa pehmeää kinuskia. Yhdistä perunajauho, vaniljasokeri, vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikinaan muutamassa erässä. Lisää lopuksi karpalot ja suklaahiput.

Muotoile taikinasta pingispalloa kokoisia palloja ja litistä hieman. Paista 175 asteessa n. 8-10 min 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti