Hyvää itsenäisyyspäivää!
Meillä leivotaan aina itsenäisyyspäivänä pipareita kattilallisesta itsetehtyä taikinaa, joten tämä on hyvä päivä aloittaa muutaman luukun pipariteema. ;-) Tämä mehevä ja piparinen kakku levittää koko kotiin jouluisen tuoksun. Tiikerikakun suklaaraidat on tällä kertaa korvattu piparin makuisilla! <3
PIPARITIIKERIKAKKU
180 g (n. 2 dl) omenasosetta
1 dl rypsiöljyä
2 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Pipariraidat
1/2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kaakaojauhetta
Sekoita omenasose, rypsiöljy ja mantelimaito. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta eroon 1/3 ja sekoita siihen piparkakkumauste ja kaakaojauhe.
Lusikoi voideltuun ja jauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja piparitaikinaa. Kääntele taikinoita varovasti sekaisin haarukalla. Paista 175 asteessa noin tunti.
Ai hitsi, piparipullia oon tehnyt mutta tää on ihan uus juttu. Testiin!
VastaaPoistaJee kiva! Toivottavasti maistuu ;-)
Poista