torstai 6. joulukuuta 2018

Joulukalenteri luukku 6.

Hyvää itsenäisyyspäivää! 
Meillä leivotaan aina itsenäisyyspäivänä pipareita kattilallisesta itsetehtyä taikinaa, joten tämä on hyvä päivä aloittaa muutaman luukun pipariteema. ;-) Tämä mehevä ja piparinen kakku levittää koko kotiin jouluisen tuoksun. Tiikerikakun suklaaraidat on tällä kertaa korvattu piparin makuisilla! <3
PIPARITIIKERIKAKKU
180 g (n. 2 dl) omenasosetta
1 dl rypsiöljyä
2 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Pipariraidat
1/2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kaakaojauhetta

Sekoita omenasose, rypsiöljy ja mantelimaito. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta eroon 1/3 ja sekoita siihen piparkakkumauste ja kaakaojauhe. 

Lusikoi voideltuun ja jauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja piparitaikinaa. Kääntele taikinoita varovasti sekaisin haarukalla. Paista 175 asteessa noin tunti.

2 kommenttia:

  1. Ai hitsi, piparipullia oon tehnyt mutta tää on ihan uus juttu. Testiin!

    VastaaPoista