torstai 20. joulukuuta 2018

Joulukalenteri luukku 20.

Persimonit ovat sesongissa, joten onhan tuosta maukkaasta hedelmästä oltava edes yksi luukku. Tässä Agar Agarilla hyydytetyssä kakussa yhdistyvät rapea piparkakkupohja, vaniljainen täyte ja makea persimonkiille.
 PERSIMONKAKKU
(10-12 palaa)

Pohja
150 g Annas piparkakkuja
70 g maidotonta margariinia
Täyte
3 1/2 tl Agar Agaria
1 dl mantelimaitoa
2 prk (yht 4 dl) kauravispiä
1 prk (500 g) Alpro GoOn-rahkaa
1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Kiille
2 kypsää persimonia
2 dl vettä
2 tl Agar Agaria
2 tl sokeria

Murustele piparit. Sulata margariini ja sekoita se piparimuruun. Painele leivinpaperoidun tai silikonisen irtopohjavuoan pohjalle. Anna tekeytyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Sekoita Agar Agar ja mantelimaito kattilassa. Kiehauta ja keitä n. 2-5 min. Valmista tällä aikaa loppu täyte. 

Vaahdota kauravispi ja sekoita joukkoon loput täytteen aineet. Lisää myös Agar Agar -mantelimaitoseos täytteeseen kuumana. Sekoita koko ajan, jottei täyte juoksetu. Kaada irtopohjavuokaan ja anna tekeytyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Kuori ja paloittele persimonit. Keitä hetki kattilassa veden kanssa, kunnes hedelmäpalat pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää Agar Agar, kiehauta ja keitä muutaman minuutin alan. Lusikoi täytteen päälle vuokaan. Anna tekeytyä muutaman tunnin ajan ennen ruoasta irroittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti