keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Joulukalenteri luukku 5.

Omena ja kaneli kuuluvat jouluun. Tämä hillo on tehty oman pihan talviomenoista, mutta voit käyttää siihen aivan hyvin myös kaupasta ostettuja vihreitä omenoita. Alkuperäinen resepti löytyy täältä! Kun puhdistat purkit kunnolla, hillo säilyy jopa seuraavaan satokauteen. Tässä onkin hyvä lahjaidea ystävälle, joka pitää omenoista. ;-)
KANELI-OMENAHILLO

1 kg kotimaisia omenoita
1 dl vettä
3 dl hillosokeria
1/2 sitruunan mehu
2 kanelitankoa
ripaus vaniljasokeria

Kuori ja paloittele omenat, poista siemenkodat. Kiehauta omenat vedessä. Lisää hillosokeri, sitruunamehu ja kanelitangot. Keitä 15–20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Soseuta esim. sauvasekoittimella. Kaada hillo puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje heti. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti