tiistai 5. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 5.

 Joulukalenterin viides luukku saa suut makeaksi, teit suklaan sitten itsellesi tai lahjaksi! Paras lahja on ehdottomasti itse tehty. ;-) Tämä pistaasisuklaa valmistuu kädenkäänteessä ja onnistuu pienellä vaivalla. Lopputulos on täyteläinen, jouluinen ja tietysti pähkinäinen. Kääri suklaa folioon ja lahjapaperiin, niin saat siitä kauniin lahjan ystävälle tai perheenjäsenelle. <3
 Pistaasisuklaa
(1 levy)

1 dl kookosöljyä tai kaakaovoita
3 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl suklaan makuista riisiproteiinia (esim. Puhdistamo)
ripaus suolaa
1 tl agavesiirappia tai muuta makeuttajaa
1-1 1/2 dl pistaasipähkinöitä rouhittuna

Sulata pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa kookosöljy/kaakaovoi. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, riisiproteiini, suola ja makeutus. Kääntele lopuksi sekaan pähkinät. Lusikoi suklaamassa silikoniseen vuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kopauta levyä muutaman kerran pöytää vasten ja laita jääkaappiin tekeytymään. 
Irrota jähmettynyt levy vuoasta ja paketoi folioon. Säilytä valmista levyä mielellään jääkaapissa.

Vinkki!
Puhdistamon suklaan makuista riisiproteiinijauhetta saa ainakin isommista K-kaupoista. Iso pussi voi tuntua kalliilta, mutta se on riittoisaa ja monikäyttöistä. Tähän suklaaseen riisiproteiini tuo kermaisuutta ja makeutta.

2 kommenttia: