perjantai 15. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 15.

 Eiköhän viimeistellä ruokalahjojen teema tällä vegaanisella marengilla! Kikherneiden säilykeliemestä tehdyt marengit ovat takuuvarma korvike valkuaisista valmistetulle esikuvalleen. Maussa, ulkonäössä tai rakenteessa ei huomaa eroa edes sekasyöjä. ;-) Jouluisen säväyksen vaniljaisille marengeille antaa Wiltonin punainen pastaväri. Huomioithan, että suurin osa muista punaisista väreistä sisältää karmiinia, eikä siis sovellu vegaaniseen ruokavalioon. Kääräise marengit sellofaanipussiin ja kiikuta kaverille! <3
 Vaniljamarenki
(2 pellillistä)

1 dl kikherneiden säilykelientä
1 dl sokeria
1/2 tl vaniljajauhetta / 1 tl vaniljasokeria
1/2 tl Wiltonin punaista pastaväriä

Vaahdota kikherneiden säilykeliemi napakaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vaahdota, kunnes seos pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi nurin päin. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljajauhe ja pastaväri. Lusikoi massa pursotinpussiin ja pursota haluamallasi tyllalla (käytin pyöreää) n. 2 cm:n kokoisia kiekkoja leivinpaperoidulle pellille. Jätä vähän kohoamisvaraa. Paista 100-asteisessa uunissa tunnin ajan ja sammuta sitten uuni. Jätä marengit jälkilämpöön ainakin puoleksi tunniksi. Irrota pelliltä jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti