maanantai 18. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 18.

18. luukku kätkee sisäänsä ensimmäisen suolaisen leivonnaisen reseptin. Mitäpä sitä nyt kiertelemään: tykkään enemmän leipoa makeita leivonnaisia. :-D Tämän tofutäytteisen piirakan tein kumminkin tarjolle pikkujouluihin. Pitää muistaa mainita, että piirakka valmistuu vähällä vaivalla ja onnistuu kaikilta. ;-)
 Kolmen aineen piirakka
1 pkt (800 g) Sunnuntain isoja lehtitaikinalevyjä
1 ptk (200 g) Tofu Rosso -tofua, Taifun
1 pss (200 g) herne-maissi-paprikaa
(vegaanista fetajuustoa)

Anna taikinan sulaa jääkaapissa yön yli tai pari tuntia huoneenlämmössä. Murustele tofu haarukalla. Levitä toisen taikinalevyn päälle vihannekset ja tofu. Lisää halutessasi vegaanista fetaa murusteltuna. Nosta toinen taikinalevy kanneksi ja painele reunat tiiviisti yhteen haarukalla. Pistele pintaan reikiä.
Paista 175-asteessa n. 40 min tai kunnes pinta on saanut aavistuksen väriä ja taikina on kohonnut.
Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

Vinkki!
Tästä piirakasta riittää isommallekin porukalle! Jos haluat pienemmän piirakan, 
ota vain toinen lehtitaikinalevy sulamaan ja puolita täytteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti