torstai 14. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 14.

Jatketaan syötävien lahjojen teemaa näillä suklaakuorrutetuilla minipipareilla. Pienimmän mahdollisen muotin (omani on älyttömän suloinen minipossu) avulla pipareista tulee vähän kuin piparitäytteisiä konvehteja. ;-) Pakkaa jähmettyneet possut sellofaanipussiin ja ilahduta läheistä tai tuttavaa herkullisella lahjalla!
 Pipari-suklaapossut
(n 40 kpl)

Taikina
1/2 dl tummaa siirappia
1/2 dl ruokokidesokeria
70 g maidotonta margariinia
1 rkl piparkakkumaustetta
1/2 dl kaurakermaa
1/4 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
2,5-3 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
2 levyä Pandan tummaa suklaata

Sulata kattilassa siirappi, sokeri ja margariini. Lisää piparkakkumauste ja kiehauta. Anna taikinan maustua miedolla lämmöllä noin 5 min, välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hieman ja lisää joukkoon kaurakerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Anna tekeytyä kylmässä yön yli.
Ota taikina huoneenlämpöön vähän ennen leipomista. Kauli ohueksi (2 mm) levyksi ja ota kuvioita pienellä possumuotilla. Paista 200-asteessa 5 minuuttia. Varo polttamasta pipareita! 
Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Dippaa piparit suklaassa ja kääntele niin, että kaikkialle tarttuu tasainen kerros. Nosta piparit suklaasulasta reikäkauhan avulla leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä.
Muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan, 
se on auki lauantaihin saakka. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti