keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 20.

20. luukusta paljastuu vinkkejä joulun suolaisiin tarjottaviin, vegaanisena tietenkin. Keräsin erilaisia tarjottavia jouluateriasta juustolautaseen. ;-)

Laatikot
Kymppi porkkanalaatikko-pötkö
Kruunu Herkku -laatikot

Salaatit
Saarioisen rosolli

Muut leivonnaiset
Porokylän kasviskukko
Kantolan Cream Cracker

Juustot
Sheesen karpalojuusto
Sheese Blue style ja Greek style
Tofupaisti
2 ptk kylmäsavutofua
1 1/2 dl kikhernejauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl soijakastiketta
ripaus mustapippuria
Kuorrutus
sinappia
korppujauhoja

Soseuta tofu tehosekoittimessa. Lisää loput ainekset ja soseuta. Mikäli taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Muotoile paistimaiseksi palluraksi ja kääri folioon. Anna tekeytyä noin tunnin ajan ennen paistamista. 
Paista paistia 200-asteessa folioon käärittynä 40 min. Anna jäähtyä hetki ja irroita folio. Kuorruta sinapilla ja korppujauholla. Jatka paistamista n 10 min, kunnes pinta saa hieman väriä.
Anna jäähtyä kunnolla, mielellään yön yli. Tarjoile paisti kylmänä.  

Alkuperäinen resepti löytyy täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti