torstai 7. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 7.

Heippa! Aloitetaan taas muutaman luukun mittainen piparkakkuteema. Tällä kertaa luvassa olisi vegaaninen piparkakkutaikina, jonka alkuperäisen ohjeen löysin Chocochilin blogista. Kaupasta ostettu taikina on tottakai hyvää, mutta pienellä vaivalla voi tehdä vieläkin parempaa! <3
Piparkakkutaikina

1 dl tummaa siirappia
1 dl ruokokidesokeria
125 g maidotonta margariinia
2 rkl piparkakkumaustetta
1 dl kaurakermaa
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
5-6 dl vehnäjauhoja

Sulata kattilassa siirappi, sokeri ja margariini. Lisää piparkakkumauste ja kiehauta. Anna taikinan maustua miedolla lämmöllä noin 5 min, välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hieman ja lisää joukkoon kaurakerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Anna tekeytyä kylmässä yön yli.
Ota taikina huoneenlämpöön vähän ennen leipomista. Kauli ohueksi (2 mm) levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista 200-asteessa 5-7 minuuttia. Varo polttamasta pipareita! Koristele halutessasi jäähtyneet piparit sokerikuorrutteella tai esim. sulatetulla valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti