sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Pienen pienet pikkujoulut

Heippa täältä joulukiireiden keskeltä! Jotenkin siinä kävi niin, että kun sain kaikki kouluhommat hoidettua, tuli tilalle hirveästi tehtävää, joka täytyy saada tehtyä ennen aattoa. :-D Miten joulu taas tuleekin niin nopeasti?  Lauantaina heitettiin kuitenkin nurkkaan kaikki stressinaiheet ja vietettiin perinteisiä pienen pieniä pikkujouluja. <3
Olen lomaillut jo kuluneen viikon ajan, sillä maanantain presentaatio jäi voinnin takia välistä. Sen sijaan olen keskittynyt joululahjojen tekemiseen, ostamiseen ja paketoimiseen. Olen kuunnellut paljon joululauluja, stressannut turhan paljon ja toisaalta myös osannut pysähtyä nautiskelemaan tunnelmasta.
Tänä vuonna joulutunnelmaa laskee vähän se, miten vähän voimia on sen valmisteluun. En ole jaksanut panostaa lahjoihin yhtä paljon, kuin yleensä, en ole siivonnut tai lähettänyt kortteja ystäville. T'äytyy vaan jotenkin yrittää muistaa sen, ettei joulussa ole kyse täydellisen siististä kodista, viimeisen päälle mietityistä lahjoista tai sen seitsemää sorttia notkuvasta joulupöydästä. Laatikot voi valmistaa myös valmissoseesta, eikä maailma kaadu. Siivoamiseen ja ruoanlaittoon voi pyytää apua. Tärkeintä on, että saa viettää aikaa läheisten kanssa ja nauttia vuoden parhaasta juhlasta, vaikka se ei ihan täydellinen olisikaan. ;-)
Onneksi on jäljellä enää yksi koulupäivä ennen lomaa, joten ehdin valmistella joulua kaikessa rauhassa. :-) Huomenna käyn pitämässä viimeisen kurssin loppupresentaation ja siinä olikin sitten se lukukausi. Viimeinkin!
Mutta mennäänpäs sitten siihen varsinaiseen aiheeseen, eli lauantain pikkujouluihin. Ollaan jo useampana vuonna tehty Karoliinan kanssa niin, että omistetaan yksi päivä ennen joulua aiheeseen liittyvillä elokuvilla, juomilla ja herkuilla. <3 Samalla annetaan lahjat ja toivotetaan hyvät joulut, vaikka luultavasti nähdäänkin uudestaan vielä ennen joulua.
Viime vuosina pikkujoulujen osallistujamäärä on kuitenkin kasvanut, sillä tietysti Sanni on liittynyt tähän jouluiseen traditioon! Ehkä ensi vuonna saadaan kasvatettua porukkaa vielä yhdellä ihmisellä, sillä olihan tämä kolmikko vähän vajanainen ilman Tonya - mutta onneksi on sentään Puppa. :-D
Tarjolla oli tänä vuonna limpparia, suolaista piirakkaa & joulutorttuja. <3
Karoliina halusi yllättää elokuvavalinnalla: katsottiin Viirun ja Pesosen Paras joulu ikinä. Täytyykö tätä jotenkin selitellä? Kissat ja klassikot. <3 Viiru toivoo parasta joulua ikinä, mutta muutaman tapaturmaisen onnettomuuden seurauksena näyttää siltä, ettei joulua tule ollenkaan. Ei ole kuusta, koristeita eikä ruokaa herkuista puhumattakaan. Tähän, kuten useimpiin lastenelokuviin, liittyy opetus, jonka Pesonenkin oppii lopulta sisäistämään. Oikeasti tosi viihdyttävä, näyttävästi toteutettu ja hyvän jouluisen mielen takaava elokuva.
Sellainen oli meidän pieni pieni pikkujoulu lauantailta. Kyllä nyt on taas hymy leveässä. <3

2 kommenttia:

  1. Oi, tosi tunnelmallisen näköistä <3 Mitä muuten oli suolaisten piirakoiden täytteenä? Oli varmaan vegejä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Piirakan resepti löytyy nyt joulukalenterista. ;-)

      Poista