lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 23.

 Viimeisiä viedään! Vaikea uskoa, että huomenna on joulu - mutta niin se kuulkaa on, että huomenna on aika hiljentyä perheiden ja läheisten seuraan. <3 Tänään kuitenkin tehdään vielä viime hetken valmisteluja: siivoillaan, leivotaan ja ehkä paketoidaan lahjoja hirveällä hopulla. Jos juhlapöydän makeinen tarjottava on vielä hakusessa, tässä on vastaus ongelmiin! 
Tummaa suklaata, paljon pähkinöitä, rapeaa piparia ja makeita kuivattuja karpaloita. Perinteiseen Rocky roadiin verrattuna tästä herkusta jää uupumaan vaahtokarkit - mutta niitä ei tähän jouluiseen versioon osaa edes kaivata. Ai niin, ja reseptin valmistukseen kuluu ehkä korkeintaan vartti, minkä jälkeen voit jättää suklaan jääkaappiin jähmettymään. ;-)
 Jouluinen Rocky road
1 1/2 - 2 levyä Pandan tummaa suklaata
1 1/2 dl pähkinäsekoitusta
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl vegaanisia pipareita (itsetehtyjä tai kaupasta)

Sulata paloiteltu suklaa joko vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä sekoitellen. 
Vuoraa leipävuoka (tai muu neliskulmainen vuoka) leivinpaperilla. Murustele piparit. Sekoita suklaasulaan pähkinät (voit halutessai rouhia myös niitä pienemmiksi paloiksi), kuivatut karpalot ja piparimuru. Laita kylmään jähmettymään muutaman tunnin ajaksi. 
Leikkaa jähmettynyt suklaa terävällä veitsellä pieniksi annospaloiksi.

1 kommentti:

  1. lahdessa pia kuisma pasanen. murhasi mut. soita polisi.

    VastaaPoista