sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Vuosi 2014

Heippa! Eletään taas sitä aikaa, että pian värivalot täyttävät taivaan ja kalenteri käännetään seuraavaan vuoteen - onkin siis sopiva ajankohta koota viimevuoden tapahtumat postaukseen!
 
Ylppärit ovat ehkä sopivin aihe aloittaa: oliko se tosiaan tänä vuonna, kun valmistuin ylioppilaaksi? Kirjoitin yhden L:n äidinkielestä, mitä en ole varmaan koskaan aikaisemmin muistanut mainita, sain paljon rahaa ja lahjoja ja vietin mukavan päivän sukulaisten kanssa. Parasta oli kuitenkin ilta ihanien ystävien seurassa, sillä pitihän kolmen vuoden urakan päätöstä juhlistaa! :-)
Aikajärjestys saattaa hieman ontua, mutta jossain välissä kesää kuitenkin mennään.
Tein Muotoiluinstituutin esivalintatehtävät, minkä jälkeen pääsin ottamaan osaa nelipäiväisiin pääsykokeisiin. En kuitenkaan päässyt Muotsikkaan opiskelemaan. Samoin kävi Helsingin yliopistossa, jonka pääsykokeissa olin käynyt kesän jossain vaiheessa.
 Kesän ehdoton kohokohta oli road trip, jolle lähdettiin Karoliinan, Sannin ja Kaarinan kanssa. Kierrettiin Ähtärissä, Tuurissa ja Vaasassa. Valvottiin yö autossa Ähtärin rannassa, leiriydyttiin Tuuriin hyvien juomisten kera, uitiin meressä Vaasassa ja vietettiin kaiken kaikkiaan ainutlaatuiset neljä päivää! Tottakai aika kultaa muistot, mutta joka tapauksessa. :-)
 Vuosi oli todellakin opettava: opin, että kaikesta selviää. Mummon kuolema pääsiäisenä tuli yllätyksenä. Noiden päivien aikana maailma tuntui pysähtyneen, ja välillä tuntui, ettei tästä voi mitenkään selvitä. Kuitenkin aika on tehnyt tehtävänsä, eikä suru ole enää päivittäistä. Ennemmin muistetaan ne hyvät hetket ja yhteiset muistot.
 Kun oltiin toivuttu edellisestä menetyksestä, edes jotenkin, oli jo toisen aika. Eetun sairastuminen ja lähtö tulivat vieläkin suurempana yllätyksenä. Olihan niitä sairasteluita toki ollut ennenkin: mutta lääkitys tuntui tepsineen ja kissan kunto oli ollut pidemmän aikaa hyvä. Hetken aikaa Eetu oli elämänsä kunnossa, kunnes vointi yhtäkkiä romahti. Ei siinä mennyt kuin muutama viikko, jonka aikana kissa laihtui ja silmät tulehtuivat. Lopun tiedättekin, eihän siinä munuaisten pettäessä enää ollut mitään tehtävissä. Eetu oli rakkaimpani, oltiinhan kasvettu yhdessä yli kymmenen vuoden ajan. Ensimmäiset päivät olivat vaikeimpia, mutta tässäkin asiassa vanha tuttu aika teki tehtävänsä. 
Enää ei ole ihan niin kova ikävä.
 Välillä muistettiin myös juhlia: kesällä otettiin osaa Prideihin Helsingissä. Edellinen yö nukuttiin Ompussa, jonka jälkeen juhlittiin myöhäiseen yöhön asti muistossa. Otettiin ehkä muutama liikaa, höpistiin ja naurettiin paljon, tutustuttiin uusiin ihmisiin ja palattiin Lahteen viimeisellä junalla.
 Jossain välissä juhlittiin vielä lisää:  
vietettiin elokuva-teemajuhlia, järkättiin jäähyväisjuhlat kesälle, vietettiin baari-iltaa tyttöporukalla, katsottiin kauhuelokuvia halloweenina,...
 Pääsykoetehtävän tein hetken mielijohteesta, kun olin kuullut, etten päässyt sisään hakemiini paikkoihin. Niinhän siinä sitten kävi, että pääsin opiskelemaan Lohjalle: 250 km:n juna-bussimatkan päähän Lahdesta. Eikä siinä sitten muu auttanut, kuin pakata tavarat ja lähteä reissuun! :-)
 Lohjalla olenkin sitten viihtynyt jo puolisen vuotta: olen saanut uusia ystäviä, oppinut elämään asuntolassa ja tehnyt ties mitä luovaa.. Alussa kaikki tuntui vähän sekavalta, mutta nykyään olen ihan tyytyväinen siihen, mitä tuo hetken päähänpisto on elämääni tuonut.
 Kai niitä jonkinmoisia kohokohtia ovat olleet myös vuoden aikana hankitut tatuoinnit
sinivuokot otin käsivarteen kesällä, ja tekstin talvella. Vieläköhän sitä jotain ottaisi? :-)
 Loppuvuodesta suurin osa kului Lohjalla, mutta olihan sitä sentään Jassen ylppäreitä juhlittava! Vietettiin viihtyisä ilta talon upeissa puitteissa, minkä jälkeen jatkettiin iltaa baareissa.
 
Siinähän se vuosi sitten jo olikin: paljon on ehtinyt sattua ja tapahtua! Vaikea uskoa, että kaikki on tapahtunut näin lyhyen ajan sisällä... No, ainakin odotan innolla seuraavaa vuotta! 
Millainen oli sinut vuotesi?

2 kommenttia:

  1. Ootin vielä niiku jotai rasta kuvaa, niin olis koko vuoden tukat käyty läpi XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, däääm, nyt ei tullutkaan Karoliinan vuoden hiustyylit -postausta.. XD

      Poista