sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joululoman alku ja ostoksia

Niin se vaan alkoi loma - ja joulu lähestyy päivä päivältä! Siellä se vaan kolkuttelee ovia ja valtaa ajatukset lämpimällä tunnelmallaan. Kuluneet päivät ovatkin kuluneet pääosin jouluisissa askareissa: lahjaostoksilla, kuusenhaussa, siivoillessa ja ruokia suunnitellessa - onneksi yhden päivän ehti viettää ystävän seurassa!
 Torstaina kävelin lumisen Lahden katuja Karoliinan luokse. Matkalla napsittiin vähän kuvia ja poikettiin kaupan kautta, mutta mitään sen suurempaa ohjelmaa ei ollut luvassa..
 ...okei, narrasin ehkä vähän! Olihan eläinten kuvailu sen verran suuri ohjelmanumero, ettei sitä voi ihan täysin sivuuttaa. ;-) Otettiin Karoliinasta kuvat Sannin, Hipan, Lukaksen ja Nuutin lue: eläintarhan kanssa. Siinä ohimennen nappasin Lukaksen olalle, ja voi sitä pienten jalkojen vipellystä olkapäillä. Voiko olla mitään suloisempaa?
 Eläinoperaation jälkeen hiljennyttiin katsomaan Saiturin joulu -elokuvaa, josta jo joulukalenterin puolella postailinkin. Siinä on tosiaan sellainen elokuva, jonka suosittelen katsomaan, jos et ole vielä nähnyt. Etenkin näin joulun aikaan. :-) Ainakin itse tykkään tosi paljon!
Elokuvan jälkeen toivotettiin vielä hyvät joulut ja halattiin. Sitten kyyti odottikin jo pihassa, ja poikettiin hakemaan veli koululta. Illalla vielä postailin - ja siinähän se päivä jo menikin!

Ostoksia
Kirkasvalolamppu (Citymarket, 79,95 e)
 Perjantaina kävin lahjaostoksilla, ja päätin viimein lopettaa jahkailun: ostin kirkasvalolampun, jonka hankkimista olenkin ehtinyt miettiä jo useamman talven. Tarkoitus oli ostaa Philipsin alle 60 euroa maksava kirkasvalolamppu, mutta tartuinkin epähuomiossa tähän kalliimpaan (jossa on mm. enemmän valoasetuksia ja äänitoimintoja). Eroa näissä kahdessa paketissa ei ollut kuin pieni oranssi teksti... No, eipä siinä, sillä lamppu toimii hyvin. :-) On ollut ihana herätä kirkkaaseen valoon ja lueskella kirjaa radion soidessa taustalla. Josko tästä olisi toivottu apu väsymykseen ja mielialaan.
Vaarallinen juhannus -kirja (Citymarket, 9 e)
Lauantaina oikeastaan lähdettiin keskustaan ihan vain tarkistamaan, miksi kirkasvalolamppu oli maksanut enemmän, kuin olin luullut. No, selvisipä siinä sekin asia, enkä enää halunnut lamppua vaihtaa. Kaupassa kierrellessä tulikin sitten tehtyä vielä pari muuta löytöä: toinen Muumi-kirjoista, joita en ole vielä lukenut. Kovakantisella kirjalla oli hintaa alennuksessa vain 9 euroa, eikä sitä mitenkään voinut jättää kauppaan.
Kengät (Citymarket, 29,95 e)
Kirjan lisäksi koriin tarttui vielä alennuksesta talvikengät. Näin joulun aikaan ei varmaan kannattaisi tuhlailla, mutta on niin paljon sellaisia juttuja, joita tarvitsen, ja kaupat pursuavat alennuksia. Jotenkin kummassa on päässyt käymään niin, etten omista yhtiäkään korottomia talvikenkiä! Nykyään kun en enää korkoja suosi, on oltava vaihtoehto kangaskengille. Nämä ihanat kengät tulevat siis varmasti käyttöön!

Seuraavan kerran kirjoittelenkin pidempää postausta vasta joulun jälkeen - joten nyt on aika toivottaa ihanaa, lämpöistä, kaunista ja toivottavasti lumista joulua! Muistakaa syödä hyvin, viettää aikaa läheisten kanssa ja ottaa rennosti. Eipä tässä muuta, heippa! :--)

4 kommenttia:

  1. Hei. Olen pahoillani, jos tökerö kommentti, mutta ajattelin vinkata: kai tiesit, että tuo on herätysvalo, ei kirkasvalolamppu. Tuon herätysvalosi kirkkain teho on 200 (tai ainakin toisen Philipsin herätysvalon, en tiedä onko se juuri tuo). Kirkasvalolampun teko on vähintään 2 500 luksia.

    Kirkasvalolamppu auttaa kaamosoireisiin. Herätyslamppu vain herättää hellävaraisesti. Toki piristää siinä hetkessä, kosa valo herättää virkistämällä, muttei toimi kuten kirkasvalolamppu.

    Jos siis haluat taistella kaamosoireita vastaan, osta kirkasvalolamppu. Ne ovat kalliimpia, kuin herätysvalot, koska herätysvalohan on vain herätyskello.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut lainkaan tökerö kommentti, onhan tärkeä oikaista väärää tietoa. :-) En tiennytkään tätä asiaa, mutta ainakin tuosta herätysvalostakin on ollut apua aamuihin ja mieliala on virkistynyt.

      Poista
  2. Paketti tuli tänään perille, vielä kerran suurkiitos!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla, että ehti jouluksi perille! :-) Toivottavasti lahja on mieleinen. ♥

      Poista