keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 3.

Herkuttelu kuuluu olennaisesti jouluun, joten mikäs olisikaan sen ihanampaa, kuin leipoa kotiin nopeita raakasuklaaherkkuja. Tässä on myös hyvä lahjavinkki ystävälle!
 
Piparkakun makuinen raakasuklaa 
(8 konvehtia tai yksi levy) 
75 g kaakaovoita 
2½ rkl luomuhunajaa tai agavesiirappia 
½ dl raakakaakaojauhetta 
ripaus suolaa 
1-2 tl piparkakkumaustetta 
(mantelirouhetta, kuivattuja karpaloita tms.) 

Sulata rouhittu kaakaovoi teräksisessä astiassa vesihauteessa. Ota kattila liedeltä sulattamisen ajaksi, jottei massan lämpötila nouse yli 40 asteen. Lisää hujana/siirappi huolellisesti sekoittaen. Sekoita loput aineet massan sekaan kunnolla sekoittaen. Kaada silikoniseen vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti