sunnuntai 14. joulukuuta 2014

''En mä enempää tahdo, se olis jo liikaa, pakkashuurua hengittää''

Heippa! Lauantai oli paras päivä pitkiin aikoihin: päivällä käytiin joulumarkkinoilla ja illalla tapasin Karoliinaa. Oli kyllä sen verran hyvä viikonloppu, ettei harmita lähteä huomenna taas reissun päälle. Okei, ehkä siihen vaikuttaa myös lähestyvä joululoma - viimeinen viikko ennen lomaa! Oli miten oli, mennäänpä nyt niihin lauantain tunnelmiin..
 Joulu ei tule ilman joulumarkkinoita kuten jo joulukalenterissakin mainitsin
Sinne on ihan pakko päästä joka ikinen vuosi!
 Kojuja oli vaikka miten ja paljon: purnukoita, villasukkia, leivonnaisia, koristeita, koruja, vaatteita, arpoja,.. Hintataso on korkea, mutta joitain löytöjä saattaa tehdä edullisemminkin. :-) Joulumarkkinoiden juju ei oikeastaan edes ole haalia kotiin kaikkea mahdollista, vaan nauttia tunnelmasta. Tottakai on aina kiva löytää jotain, mutta se ei ole reissun pääasia. Ainakaan minun mielestäni.
 Jäätelön ystäville pieni vinkki: 
markkinoilta löytyy myös Mamma Marian jäätelökoju, jossa valmistetaan vohvelit paikanpäällä. 
Yksi meidän seurueesta ei pysty kävelemään tuon kojun ohi, vaan on ehdottomasti saatava maistaa jotain kojun lukuisista jäätelömauista. ;-)
 Joka vuosi markkinoihin kuuluu myös yksi perinne: on etsittävä koju ja ostettava sieltä arpa, vaikkei voita kumminkaan. Tällä kertaa laitoin hiluseni Kodittomien eläinten kojun arpoihin - enkä voittanut mitään - sillä olihan tärkeää asiaa tuettava. Lähtiessä tuin yhdistystä vielä tiputtamalla muutaman lisähilun keräyslippaaseen.. Siitä sain palkinnoksi leveän hymyn ja hyvän mielen. :-)
 
Tällä kertaa markkinoilta kotiutui Iittalan Joulukylä -kulho. 
Kaupassa tuolla on hintaa 17,95 e, mutta omani lähti matkaan 8 eurolla. 
Olen ihan hullaantunut astioihin, minkäs teet..
Illalla nähtiin vielä tosiaan Karoliinan kanssa: vaihdettiin joululahjoja ja -kortteja, kuvailtiin, katsottiin erikoisia dokumenttiohjelmia ja juteltiin useamman tunnin ajan.
Ihana päätös ihanalle päivälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti