torstai 11. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 11.

Tällä kertaa olisi vuorossa reseptiä! :-) Leivoin näitä Kardemumma-valkosuklaapipareita jo jonkun aikaa sitten äidille töihin vietäviksi, joten alkoi olla jo aikakin jakaa teidän kanssa näiden kehuja keränneiden herkkujen ohje. Alkuperäinen ohje löytyi Kinuskikissalta, joskin päädyin taas muokkailemaan lopputulosta hitusen. Huom! Mikäli et pidä perinteisistä pipareista, kokeilepa tätä reseptiä ja saatat muuttaa mielesi! Mikäli pidät perinteisistä pipareista, kokeile silti! ♥
Kardemumma-valkosuklaapiparit 
(n. 30 kpl) 
100 g huoneenlämpöistä voita (luomu) 
1 1/4 dl ruokosokeria (luomu) 
3/4 dl vaaleaa siirappia
1 muna (vapaan kanan tai luomu) 
5 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
3/4 rkl kardemummaa 
2 tl vaniljasokeria 
1-2 dl valkosuklaahippuja tai -nappeja

Sekoita kulhossa paloiteltu, pehmeä voi ja sokeri. Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja lisää kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon muna.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Kääntele lopuksi sekaan valkosuklaa.
Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri kelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Ota taikina huoneenlämpöön ennen leipomista. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota kuvioita muotilla. 
Paista 200 asteessa 6-7 min. 
Koristele jäähtyneet piparit halutessasi sulatetulla valkosuklaalla tai pikeerillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti