perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 19.

Tämä resepti löytyy leivontablogin kätköistä, muutaman vuoden takaa, mutta mielestäni maailman paras kakku ansaitsee tulla mainituksi enemmän kuin kertaalleen! Resepti on isovanhempien perukoilta, ja äiti on leiponut sen joka jouluksi. Pähkinä-suklaakakku on vain jotain ihan täydellistä: rouskuvia hasselpähkinämuruja, tummaa suklaata ja vaniljaista kakkupohjaa - nam! ♥
Pähkinä-suklaakakku
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 munaa (vapaan kanan tai luomu)
3 tl vaniljasokeria
50 g tummaa leivontasuklaata
50 g hasselpähkinärouhetta
1½ tl leivinjauhetta
4 dl jauhoja
1 dl kermaviiliä

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon pähkinä- ja suklaarouhe, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi kermaviili.
Kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.
Vinkki! Kakku säilyy hyvin ja maistuu vain paremmalta pienen odottelun jälkeen, joten kakun voi valmistaa hyvissä ajoin.

2 kommenttia:

  1. On loma! <3 Loma alkoi jo 5.12. heti YO-juhlien jälkeen ;> Hyvää ja rauhallista joulua sinne! <3 Toivottavasti pystyt nauttimaan myös ihanista jouluruuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla. Onnea lakista! ♥ Samoin sinne! Tottahan toki, jouluna kuuluu nauttia, eikä murehtia turhia.. :-)

      Poista