sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Workshoppäivä

Moikka! Meidän ryhmällä oli vapaata perjantaina ja niin on vielä maanantainakin. Perjantai ja maanantai on merkitty lukujärjestykseen projektipäiviksi, mikä tarkoittaa tässä vaiheessa kurssia lomailua. No, en pistä pahakseni! Etenkään, kun edellinen viikko oli yhtä stressiä ja hullunmyllyä Workshoppäivää järjestellessä..
 Workshoppäivä on osa 1. vuosikurssilaisten perehdyttämistä kouluun ja projekteihin. Sen ensisijainen tarkoitus on tutustuttaa oppilaita muihin linjalaisiin, eli verkostoitua tulevia projekteja varten. Perusidea on, että ykkösvuotiset muotoiluopiskelijat jaetaan satunnaisiin ryhmiin, ja jokainen ryhmä saa 50 euroa käyttöönsä. Ryhmillä on vähän reilu viikko aikaa kehitellä myytävä tuote /palvelu workshoppäivään, jonka aikana koululaiset kiertelevät kojuissa..
 Meidän ryhmään valikoitui tällä kertaa kahdeksan ihmistä, joiden kanssa vietettiin tiiviisti aika ennen lopullista koetusta. Kehiteltiin ideoita, kyhättiin kokoon lavasteita, tutustuttiin ja lopulta saatiin aikaiseksi konsepti: shottibaari.
 Shottibaarin ideana oli ampua maalitauluun imukuppipyssyllä. Sen mukaan, mihin väriin maalitaulussa osui, sai joko vihreän, violetin tai oranssin shotin. Osumalla keskelle maalitaulua, sai kaksi vapaavalintaista shottia.
 
Meille tuli melkoinen hoppu, kun suunniteltiin ja maisteltiin erilaisia shotteja, tehtiin lavasteita ja kyhättiin myyntipiste asiallisen näköiseksi. Tuliko siitä sitten hieno? No, ei mitenkään erityisempi, mutta ainakin oli hauskaa. :-D
 Kaikenkaikkiaan päivä oli mukava, ja asiakkaitakin kävi aina silloin tällöin. Oli kiva tietää, että seuraavana päivänä alkaisi vähän pidempi viikonloppu - ja että viikon ajan stressattu projekti oltiin viimein saatu käytäntöön.
 En sitten tiedä, oliko se huono sijainti (piilossa kakkoskerroksen laitamilla), shotteja tarjoillut kilpailijayritys vai muuten vain kehno idea, mutta meidän koju ei ollut mitenkään erityisen suuri menestys. Asiakkaita kävi kyllä yli sata ja saatiin hyvää palautetta, eikä jääty miinuksen puolelle. Kai sekin olisi ollut jonkinlainen saavutus, jos ei oltaisi jääty viimeiseksi kisassa. Siinä missä muut ryhmät tuottivat voittoa 100 euroa tai enemmän, meille jäi 50 euron jälkeen käteen vain suunnilleen 30. Aina ei voi onnistua, vai miten se menikään. :-)
Vaikka toisaalta, projektin tarkoitus oli tutustuttaa meitä uusiin ihmisiin. Tutustuinkin porukkaan hyvin, ja yhden kanssa käytiin tänään kävelemässäkin. Eli voittajia me siltikin oltiin, vai mitä?
 Aika iso osa päivästä kului kuitenkin muiden kojuilla kierrellessä: baareja, kirppari, kahviloita, avaimenperiä ja kaikkea muuta mielenkiintoista. Näin jälkeenpäin ajatellen muut ryhmät taisivat panostaa (etenkin ulkonäköön) paljon enemmän kuin me. :-D
 Oma suosikkini oli Kolme karhua -puurobaari, josta sai tuorepuuroa valitsemillaan täytteillä. Sieltä kävin ostamassa syötävää omalla kojulla häärimisen välissä. Tuorepuuron sekaan valikoitui omenaa, banaania, pähkinöitä ja persikkaa. Nam.
 Muotovaahto Showroomissa törmäsin tuttuun naamaan: velihän siellä videolla höpötteli ajatuksiaan muotoilusta! :-D Hahah, siihen vielä kaveriksi kardemummakahvia ja elokuvaa katselemaan. 
Vaikka nyt otettiinkin melkoisesti takkiimme ja salissa tuloksia vertaillessa olin melkein paniikkikohtauksen partaalla..., workshoppäivä oli todella upea kokemus. Oli mielenkiintoista katsoa, mitä muut ryhmät olivat saaneet aikaan ja ostella kojuista kaikkea pientä.  
Luultavasti tulen muistamaan tämän viikon lähinnä siitä, että löysin uusia kavereita ja vietin rennon päivän hyvässä seurassa, enkä edes muista kuinka pahasti otettiin takkiimme!
 Viime viikolla Lahden 1. vuoden opiskelijoille jaettiin myös Lahti Survival Pack, josta löytyi alennuslippuja, puurohiutaleita, kalenteri, lankaa, tiskiharja, ruissipsejä, tiskirätti ja salmiakkia. Eli kaikkea, mitä opiskelija tarvitsee selvitäkseen Lahdessa? :-) Idea oli kiva, ja kyllähän noille jutuille tulee varmasti käyttöäkin.
Viikonlopun aikana olen vaan nautiskellut siitä, ettei tarvitse herätä aikaisin ja kuluttaa koko päivää opiskellen. Olen tehnyt löytöjä kirpparilta, leiponut, katsellut sarjoja, fiilistellyt syksyä, ulkoillut ja ulkoillut vähän lisää. Kaikkea sellaista rentoa siis. :-) Oli myös kiva yllätys, kun ryhmäläinen laittoi tänään viestiä ja kysyi mukaan kävelylle! Nähtiin Radiomastoilla ja käveltiinkin lähemmäs kaksi tuntia jutellen niitä näitä. Eikä sen sen erikoisempaa tarvitse ollakaan!
Mutta joo, näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa. Mukavaa alkavaa viikkoa.

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea kuulumisia ja nähdä miltä koulunkäynti siellä näyttää, kun yksi parhaista kavereistani opiskelee siellä myös! :) Huomaa, että siellä on luovaa porukkaa, tosi hauska survival pack ja mahtavia noi erilaiset workshopit. Teidän shottibaari oli just hauska idea ja ainakin mun silmään kivalta, vaikkei tuottoa paljon tullutkaan. Tota vois hyödyntää vaikka pelinä kotibileissä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailma pienii paikka on.. Vai miten se meni? :-) Muotsikka on kyllä tosi mahtava koulu, toivottavasti kaveri on myös viihtynyt. ♥
      Melko luovaa porukkaa on joo, ainakin kun noita muita workshoppeja katseli. :-D Survival pack oli kiva yllätys!
      Kiitos paljon. ♥ Olen tuosta ideasta jälkeenpäin vähän skeptinen, ja mietin vaan, miten monta asiaa olisi voinut tehdä toisin... Mutta tosiaan, juomapelinähän tuo olisi ihan mahtava! Täytyy kokeilla heti seuraavissa kotibileissä. :-D

      Poista