tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kirppisjuttuja

Moikka! Kuten ehkä tiedätte, kiertelen mielelläni kirppareilla. Perjantain kirpparikäynti on jo jonkinlainen perinne, jonka jätän harvoin väliin. :-) Vähään aikaan en ole kuitenkaan kirpparilöytöjäni kuvaillut, vaikka kesäksi onkin tullut hankittua jos jonkinmoista paitaa, mekkoa ja kippoa. Nyt kun halusin tulla postailemaan, eikä täällä lomaillessa mitään kovin ihmeellistä tapahdu, oli sopiva aika kuvailla teille vähän viimeisimpiä kirppariostoksia!
Oranssi paita, 3 e, printtitoppi, 1,50 e & kukkatoppi, 2 e
 Myin vähän aikaa sitten kaapissa pyörineitä vaatteita kirpparilla, ja kauppa kävikin niin hyvin, että huomasin jälkeenpäin vaatekaapin ammottavan tyhjyyttään. Hyvähän tuo vaan oli, että sai ne käyttämättömät vaatteet kaapeista pyörimästä ja tilaa uusille. :-) Nyt olen kuitenkin yrittänyt haalia kasaan edes joitain kivoja kesävaatteita, etten joutuisi villapaidoissa ja -legginseissä läkähtymään. 
Oranssi paita on Espritin EDC -mallistosta, ja kokoakin sillä on. Aika harvoin tulee käytettyä XL-kokoisia vaatteita, mutta tämä on juuri ihanan väljä ja mukava.. 
Stradivariuksen printtitoppi tarttui mukaan Lanttilasta, kun olin tyhjentämässä pöytääni. Toki kassan kautta, ettei mitenkään kassinpohjalle sujahtamalla. :-D Olen vähän sitä mieltä, ettei toppeja voi koskaan olla liikaa! Talvella niitä voi käyttää paksun neuleen kanssa, keväällä vähän ohuemman ja kesällä ihan sellaisenaan.
Kukkatoppi on alkujaan GinaTricotista. Toppi on melko löysä, sillä se on kokoa L, mutta toimii hyvin vaikkapa shortsien kanssa. Onkohan nuo röyhelöt ja kukkaset kuitenkin vähän liikaa?
Harmaa neule, 2 e & vihreä neule 3 e
 Ah, tuo harmaa neulepusero on ihanuus! En ole kyllä ihan varma, että voiko sitä neuleeksi kutsua, mutta oli se sitten neule tai paita, niin ihana se on joka tapauksessa. Olen kuitenkin sen verran vilukissa, että pärjään topilla vain 25-asteen helteessä, joten ohuet pitkähihaiset tulevat todella tarpeeseen. Tässä ihanuudessa on 3/4 hihat ja pehmoinen kangas. Olin etsiskellyt juuri tämän tyylistä paitaa vaate- ja nettikaupoista, mutten löytänyt yhtäkään. Joten kirppari pelasti, jälleen kerran!
Keväisen vihreän neuleen ostin jo jonkun aikaa sitten, ja käytin sitä pariin kertaan Lohjallakin. Käytän todella harvoin mitään näin kirkkaita vihreän sävyjä, mutta tästä olen kuitenkin tykännyt. Neule on sen verran ohut, että sitä voi hyvin käyttää kesälläkin. ;-)
Viinipunainen neuletakki, 1,50 e & beige neuletakki, 2 e
 Pari ohuempaa neuletta ostin myöskin jossain välissä, varmaan jo muutamaa viikkoa aikaisemmin. Näitä voi hyvin pukea lämmittämään vaikka kesäiltana, kun ilma alkaa jo viiletä. Tykkään näistä murretuista, ehkä hieman syksyisistä, väreistä, joita nykyään pääasiassa enää löytyy vaatekaapista. Viininpunainen, okra ja maastonvihreä ovat ihan ykkösiä.
Pitsimekko, 3 e & paitapusero, 3 e
 JC:n violetti pitsimekko maksoi vain kolme euroa, vaikka siinä oli vielä hintalappukin paikallaan. Ensin mietin, että tuleekohan tälle käyttöä - mutta mekko näytti niin kivalta päällä, että olihan se ostettava. Pidemmät hihat ovat myös plussaa näin kesällä, kun ei tarvitse olla viileämmällä kelillä vetämässä päälle neuletta. :-)
Maastonvihreän paitapuseron löysin perjantaina yhdeltä pienemmältä kirpparilta. Kuvassa se ei tietenkään näy, mutta paita on ohutta ja kevyttä kangasta. Rennon paitapuseron kanssa voi hyvin käyttää vaikka shortseja tai farkkuja. Tällaisesta olin myös haaveillut jo jonkin aikaa, joten oikein mielelläni maksoin siitä nuo huimat kolme euroa.
Arabian kulho, 3 e, Nuuskismuki, 8 e & Muumipappamuki, 25 e
 Ettei nyt menisi homma pelkiksi vaatteiksi, esitellään nyt vielä parit astiatkin. Arabian merenvihreän kulhon löysin viime viikolla Lanttilasta, enkä epäröinyt hetkeäkään sitä ostaessani. Keräilen noita Arabian murokulhoja, eikä tätä väriä ole ollut myynnissä piiiitkään aikaan. Miksi siis pyytää siitä vain kolme euroa? :-o
Nuuskismuki ilmestyi 2015, joten ihmettelin, kun se löytyi kirpparilta jo näin aikaisin. Aluksi epäilin, että se olisi varastettu, mutta myynnissä oli myös pari vanhempaa Muumiastiaa. Noista vähän arvokkaammistakin pyydettiin alle kymmentä euroa, joten luultavasti myyjä oli vain joku asiaan perehtymätön, jolle tuo uusikaan muki ei ollut niin mieleinen. :-D En ole niin mieltynyt tähän uusimpaan Nuuskamuikkusmukiin, mutta halusin sen kuitenkin kokoelman jatkeeksi...
Muumipappa tuumiskelee -muki poistui valikoimista jo jonkun aikaa sitten. Harvoin ostan mitään yli 20 euroa maksavaa kirppareilta, mutta tämä oli ihan pakko saada. Viime kesänä näitä mukeja myytiin ABC:lla 10 eurolla, enkä tyhmyyksissäni ostanut silloin. Siitä asti asia kuitenkin kaiveli, enkä löytänyt mukia mistään.. No, kun törmäsin mukiin pari kuukautta sitten kirpparilla, olihan se ihan pakko ostaa!
Lahdessa on kaksi kirpputoria ylitse muiden: Lanttila Hennalassa ja Cetori keskustassa. Oikeastaan ihan tästä läheltä löytyy Lanttilan lisäksi viisi tai kuusi kirpputoria! Kirppareilla tulee kierrettyä joskus ihan ajan kuluksikin - eikä koskaan tiedä, mitä kivaa tarttuu matkaan. ;-) 
Tottakai edullinen hinta on aina plussaa, mutta eniten viehättää kierrätys. On kiva ajatella, että toisen roska on toisen aarre. Näin saa kätevästi kierrätettyä kaapin pohjalla pyörivät tavarat ja vaatteet. Samalla löytää jotain toiselle tarpeetonta, mistä olisi saanut uutena maksaa vähintään kolminkertaisen hinnan. Pidän ajatuksesta, että voin pidentää vaatteen käyttöikää ostamalla sen kierrätyksestä. Kirppareilta löytyy ihan yhtä hyväkuntoisia vaatteita kuin vaatekaupoistakin, kunhan jaksaa vähän etsiä ja kaivella pöytiä. Kannattaa etsiä laadukkaita merkkejä ja ajattomia materiaaleja, siinä on yksi aika hyvä neuvo muistettavaksi, niin kirppareilla kuin vaatekaupoissakin!
Sen pidempää sepustusta en nyt tähän enää rustaa, koska muuten kukaan ei jaksa lukea postausta loppuun! :-D  Nyt vaan kirppareille löytöjä tekemään!

3 kommenttia:

  1. Hihi, mulla on kyllä aika usein saman tyylisiä vaatteita kuin sulla, meillä taitaa olla samanlainen maku ;) Mulla on just tismalleen sama JC:n mekko, löysin sen myös kirppikseltä joskus vuosi sitten. Sitten mulla on se yks mustavalkoinen paita mikä sullakin, sellanen ohut H&M:n pusero. Hassua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, sulla on siis tyylitajua. :-D Varmaan löytyisi vielä muitakin vaatteita, jos lähdettäisiin vertailemaan!

      Poista
  2. Olisin kiitollinen, jos voisitte tarkistaa sähköpostisi / gmail. Kaipaan vastauksesi tuolla. Ja siellä on vilpitön aito kysymys i lähetetään sinulle. voit vastata? :)

    VastaaPoista