tiistai 2. kesäkuuta 2015

Minni 1999-2015

 Minni löytyi emonsa hylkäämänä keskustasta, 16 vuotta sitten. Siitä tuo pienokainen poimittiin turvaan ja otettiin mummon luo asumaan. Minni oli heti alkujaan hyvin viisas ja omapäinen kissa: seurasi sivusta, mitä muut tekivät, ja kokeili hetken päästä itsekin. Mikään ovi ei Minniä pidätellyt..
Meidän luo Minni muutti ollessaan jo 10-vuotias. Jo heti alusta Minni teki Eetulle selväksi, kuka on tämän paikan herra - mutta niin noista kahdesta vaan lopulta tuli kavereita. Eetun kuolema oli kova paikka Minnille, ja nyt vuoden päästä oli Minninkin aika lähteä..
Minni lähti rauhallisesti ja arvokkaasti. Lysähti vain viimeisillä voimillaan eläinlääkärin pöydällä, ja näytti tietävän, että oli aika lähteä. Viimeiset kaksi päivää Minnin kunto oli huonontunut entisestään, eikä ruokaakaan ollut mennyt alas enää yli vuorokauteen. Aikani tätä seurattua, tulin siihen tulokseen, että ratkaisu on oikea. Kaiken kaikkiaan Minni eli kunnioitettavan pitkän elämän ja ilahdutti meitä monen yhteisen vuoden ajan. 
Nuku rauhassa, Minni.
''Vaikka sua rakastaisin enemmän
Nauraisin pois kaiken ikävän
Jos pidät kiinni kovempaa
Voin sulle kaiken omistaa
Piirtäisin sydämiä eteiseen
Löytäisin lompakon hävinneen
Sä silti multa katoat
Ja joskus maahan hajoat
Kun kuitenkin aina
On elämä laina
Kun kuitenkin aina
On elämä laina''

(Erin - On elämä laina)

10 kommenttia: