perjantai 26. kesäkuuta 2015

Päiväni kuvina: 21 v. synttärit

Moikka! Ajattelin näin vähän päiväni kuvina -tyylisesti postata tästä perjantaista. Tänään on sattumoisin vieläpä minun synttärit, joten ihan tavallinen perjantai ei ole tämäkään päivä ollut!  :)
Aamu alkoi aikaisessa herätyksellä, ja nousin jo vähän kuuden jälkeen.  Väsytti kyllä aivan liikaa, kun takana oli kuuden aamujen putki maanantaista alkaen. Vaan ei auttanut muu, kuin hieroa unihiekat silmistä ja nousta ylös!
Ensimmäisenä oli edessä laittautuminen.. Tälläsin naaman ihmismäiseen kuntoon ja väsäsin letin ylikasvaneisiin otsiksiin. Sitten vaan suihkaus hiuslakkaa ja vaniljan tuoksua iholle - 20 min ja olin valmis alkavaan päivään!
Keittiössä odotti ihana yllätys: lahjapussukka täynnä yllätyksiä! Sain Pikku Myy -lautasen,  Vegaanin keittiössä -kirjan, kortin ja vähän taskurahaa.  Kyllä kelpasi!
Seuraavaksi olikin edessä päivän paras hetki: aamupalaa ja päivän lehden selailua! Aamupala oli tuttuun ja turvalliseen tapaan Alpro-hedelmäkombo pähkinöillä. Tällä viikolla olen tarvinnut vähän lisäenergiaa, joten mukaan on eksynyt myös banaania, nams. ;-) Vielä kuppi kahvia ja hetki lahjakirjan selailua.
Väliin vielä pakolliset poset ja asukuvat. :) Nanan kanssa tai ilman! Laitoin ensimmäistä kertaa päälle kirpparilta löytyneen raidalliset neuleen, jonka kaverina oli musta jumpsuit ja sukkikset. Simppeliä, rentoa ja tilaisuuteen sopivaa.
Sitten pyörällä kohti keskustaan: musiikki popittamaan kuulokkeista ja polkimet töihin. Meni vajaat 20 min ja sitten olin jo keskustassa.
Tänään oli Työkkärin kurssin viimeinen päivä. Kurssilla oli hyvä henki ja loistava pitäjä. Enpä olisi uskonut, että Työkkärin kurssilla voi nauraa vatsa kippaa!  :D Tästä kiitos positiiviselle ja innoittavalle kurssinpitäjälle. Vaikka välillä onkin ollut vaikea herätä, eikä jokainen tehtävä olisi aina jaksanut innostaa, niin pääasiassa on ollut hauskaa!  Olen onnellinen, että päätin lähteä kurssille (vaikka eipä siinä nyt juuri vaihtoehtoja ollut).
Aamupäivän tauolla sain soiton - ja sovittiin työhaastatteluaika maanantaille! :) Ensimmäistä kertaa olen oikeasti  innoissani, sillä haluaisin viimein päästä työelämään, ainakin hetkeksi ennen koulun alkamista. Niin se elämä vaan menee eteenpäin, ja kurssin ohjaajaa lainaten: "Hyvää tapahtuu, kun sitä odottaa! Jos odottaa pelkkää paskaa, niin sitten saa sitä." Tällä hetkellä työ kuulostaa houkuttelevammalta, kuin kotona omien ajatusten seurassa ahdistuminen. Kun ei ole mitään tehtävää, huomaa ajatusten ajautuvan kuin väkisin vanhoille urilleen. Tällä viikolla fiilis on ollut paljon parempi, sillä on ollut muuta ajateltavaa: on ollut hyvä ''syy'' syödä, sillä on tarvinut energiaa jaksaakseen koulutuksessa. Muutenkin itsetunto on paljon parempi, kun on ihmisten seurassa, eikä yksin kotona. Vaikka edelleenkin tuntuu toisinaan, että ''olen elefantti huoneessa'', niin kehonkuva on vähitellen korjautumassa. Pienin askelin ja ahdistuksen saattelemana, mutta kuitenkin. :-) Nyt eksyin kuitenkin aiheesta, joten palataanpa postauksen aiheeseen!
Puolen päivän aikaan oli vähän pidempi tauko,  joten kävelin viereiseen puistoon. Ei siellä kovin lämmin ollut, mutta ainakaan ei satanut. :) Lueskelin siinä kirjastosta lainaamaani kirjaa ja maistelin Quest bar Cookies & cream -patukkaa. Olen noista patikointi kuullut tosi paljon kehuja, ja useimmat ovat nimenneet niille vain yhden heikkouden: niihin jää koukkuun! Olen nyt maistanut paria makua, ja olen niistä tykännyt. Paras on ehdottomasti S'Mores..
Loppupäivän aikana tehtiin vielä pari tehtävää, mutta lähinnä vaan juteltiin ja surffattiin netissä. Siinä sivussa ehti hyvin vastailemaan Facebook-onnitteluihin. :) Ennen kotiin lähtöä saariin todistukset kouraan - ja siinä se kurssi sitten olikin. 
Siitä vaan sitten Jopon selkään ja kotia kohti!
Kotona kuvailin ensin synttärikakun leivontablogia varten: olikin taas roudaamista, kun kuljetti ensin ulos kakun, kakkulapion, lautasen ja kameran, minkä jälkeen roudasi samat jutut takaisin sisälle. :-D
 Sitten olikin välipalan aika: omenaviipaleita, mansikoita ja kookos Alproa mysli-murosekoituksella. Ihan parasta! Samalla lueskelin lahjakirjaa ja kirjoittelin päiväkirjaa.
 
Joskus neljän aikoihin Jasse ja Oona kävivät synttärivisiitillä. Vaihdettiin kuulumisia ja syliteltiin kisuja. ''Puppa on TAAS kasvanut! Että se on suuri..'' ''Voi, Nana on niin pehmoinen.'' Ja mitä näitä nyt oli. ;-) Jassen kanssa sovittiin vielä huomisen ohjelmasta siitä kesän kohokohdasta, kuten jotkut ehkä ovat kalenterista huomanneet...  Vierailun jälkeen sain vielä veljeltä Florence + The Machinen uusimman levyn! Voi tätä onnenpäivää! Miten veli aina tietääkin, minkä levyn hankkimista suunnittelen? :-)
Perjantai on meillä kauppapäivä, aina ja lähes poikkeuksetta. Niinpä siis lähdettiin kauppaan ruokaostoksia tekemään. Omalta osalta tuli varmistettua ainakin huomisen juomapuoli... Kaupan jälkeen kävin vielä suihkussa ja hääräilin muita juttuja - ja nyt olen tässä! 
Sellainen oli siis minun 21-vuotissynttäripäivä! Ei mitään kovin erikoista, normaalia arkea, ihan arkisilla kuvilla. Ja siitäkin huolimatta, tämä on ollut todella onnistunut päivä! :-)
Heippa! Toivottavasti nähdään huomenna Helsingissä - saa tulla moikkaamaan! ♥

2 kommenttia: