sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Satunnaisia juhannuskuulumisia

Moikka! Siinä missä muut kilauttelivat laseja, skoolasivat, polttelivat kokkoja ja rellestivät milloin missäkin puolella Suomea, oli täällä ihan rauhallinen juhannus. ;-) Keskikesän juhla on tottakai aina merkittävä varsinkin näin juhannuslapsena, mutta en ole tottunut sitä mitenkään erityisemmin juhlistamaan. Täällä päin siis lähinnä rentouduttiin, vietettiin aikaa perheen kesken ja käytiin vähän ajelemassa. Vaan enpä valita - on ollut todella onnistunut viikonloppu!
 Perjantaina, juhannusaattona, lähdettiin aamupäivällä ajelulle. Matkalla pysähdyttiin veljen kanssa keräämään päivänkakkaroita. 
Olihan siinäkin melkoinen näky, kun kaksi huppareihin ja muihin katu-uskottaviin vermeisiin pukeutunutta tyyppiä poimi kukkia tienvarrelta... :-D
 Kukista suurin osa päätyi Minnin haudalle. Oltiin hankittu hautapaikka pieneläinten hautausmaalta, melko läheltä Eetun paikkaa. Tällä kertaa erona oli tosin se, että pientä pussukkaa varten oli kaivettu yli metrin syvyinen kuoppa... Olihan siinä tekemistä, kun kaikki vuorotellen lapioivat kivistä multaa montun peitteeksi. No mutta, lopulta saatiin hauta täytettyä, kukat istutettua ja kivet aseteltua. 
Tunnelma oli oikeastaan aika kepeä, eikä mitenkään surumielinen. Jokainen meistä on jo suurimman surutyönsä tehnyt, joten nyt oli vain helpotus saada neiti viimeiselle lepopaikalleen. :'-) 
On lohduttavaa tietää, että Minni on siellä muiden eläinten ja luonnon keskellä.
 Minnin hautaamisen jälkeen lähdettiin vielä jatkamaan matkaa. Siinä vaiheessa kello lähenteli jo viittä, joten päätettiin ajella Vääksyn satamaan kahville. Olin kahden vaiheilla otanko jäätelöä vai en. Kun sitten päätin ottaa, tietäen reissun vielä jatkuvan, oli vuorossa valinnan vaikeus.. Lopulta päädyin sitten ottamaan samaa, mitä velikin. ''Mitä isoveikka edellä, sitä systeri perässä.'' Kesän ensimmäinen jäätelö oli siis Magnumin Classic. Ihan ookoo, muttei mitenkään maata mullistava kokemus. :-D
Satamassa alkoi jo olla aika viileää, kun käännettiin auton nokka kohti Hollolaa. Ajeltiin siis vielä suunnilleen tunnin ajan, kunnes käytiin mummon haudalla viemässä kukkia. Jonkun mielestä tämä on varmaan aika masentava tapa juhlistaa juhannusta, mutta ei minusta. Useimmiten ollaan vietetty keskikesän juhlaa mummon seurassa, joten nyt oli vain luontevaa käydä haudalla muistamassa.
Loppuillasta ajeltiin kotiin: juhlistettiin koulupaikan saamista kilistelemällä skumppalasillisia eikä se ollut yhtään sen parempaa, kuin mikään muukaan maistamani skumppa! :x
Oli kyllä mukava päivä ja kiva viettää aikaa perheen kesken. ;-)
 Lauantaina, juhannuspäivänä, koottiin kissoille raapimispuu eteiseen. Puppa ja Nana ihastuivat hökkeliin niin paljon, että olivat jo kokoamisvaiheessa auttamassa! Nyt on ainakin jotain viihdykettä meidän pikkuiselle (/pikkuisille).
Mitään muuta mainitsemisen arvoista ei sitten tehtykään: katseltiin tv-sarjoja, saunottiin ja istuskeltiin terassilla. Aika nopeasti aika kului, vaikka muka vuoden pisin päivä olikin! :-D
 Grillattua ei tänä jussina saatu, sillä kaasupullo sanoi itsensä irti, eikä muiltakaan vastoinkäymisiltä vältytty! No mutta, kerrankos sitä. :-D Leivoin kuitenkin mansikkaista juustokakkua juhannuksen tarjottavaksi!
 Myös yhden taulun sain valmiiksi juhannuksen aikana, siitä löytyy tarkempia kuvia täältä. Kuvaamishetkellä Nana vei kuitenkin kaiken huomion, sillä eihän tuota linssiludea voi olla vastustamatta! Kultapieni on jo kasvanut hieman: uskokaa tai älkää, neidillä on painoa jo 2,4 kiloa! Ei mitenkään uskoisi, kun tuota pientä nyyttiä pitelee sylissään.. 
Nana oli taas yksi syy siihen, miksi tuli katsottua jotain sarjaa lue: NCIS: Los Angelesia ja Supernaturalia enemmän kuin yksi jakso kerrallaan.. Eihän sitä voi nousta ylös sohvannurkasta, kun pieni kissanpentu hyrisee sylissä. This must be love.
Mutta että semmoinen oli juhannus tältä erää. Mitenkäs teillä juhlistettiin tätä keskikesän juhlaa? ♥
PS. Ensi viikolla olisikin sitten maanantaista perjantaihin 9.00-15.00 Työkkärin kurssi... En todellakaan odota innoissani heräämistä ennen seitsemää, enkä oikein tuon kurssin sisällöstäkään jaksa syttyä. Mutta pakko mikä pakko - ja voihan siellä olla ihan hauskaakin! :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti