maanantai 31. heinäkuuta 2017

Blogin takana on ihminen

Olen kirjoittanut blogia suunnilleen seitsemän vuotta ja se on tärkeä osa elämääni. Pidän siitä, että saan jakaa itselleni tärkeitä asioita ja ajatuksia elämästä. Useimmiten saan kivaa palautetta ja kommentteja, jotka saavat hymyn huulille ja piristävät päivää. Viime aikoina on tuntunut, että blogi on aiheuttanut enemmän mielipahaa, eikä tänne kirjoittaminen innosta yhtään niin paljon.

En haluaisi joutua selittelemään kaikkea tekemääni, enkä epäillä, teenkö sittenkin kaiken väärin. Elämässä tulee erilaisia jaksoja, joiden aikana ei jaksa heilua baareissa pilkkuun asti tai nähdä kavereita joka toinen päivä. Joskus elämä on sitä, että katsoo Netflixiä ja kulkee koko päivän yöpuvussa. Joskus on niin paljon ohjelmaa, ettei edes muista Netflixin olemassaoloa ja yöpuvun laittaa ylleen vasta, kun kaatuu väsyneenä sänkyyn. Se kaikki on elämää, eikä jokainen päivä, kuukausi, vuosi tai jakso ole samanlainen.
On varmasti okei sanoa läskiksi tai homoksi, sillä niinhän kaikki tekevät. Sellaiset asiat voi kuitata olankohautuksella ja jatkaa eteenpäin. On fakta, ettei kaikkia voi miellyttää. Joku haluaa kuulla seurustelusta, toinen syömishäiriöstä ja kolmas ystävistä. Jotain ei kiinnosta ruokakuvat ja toista postaukset kissoista. Kirjoitan niistä asioista, jotka kiinnostavat itseäni. Joskus enemmän toisesta asiasta, sitten taas toisesta.
Olen seitsemän vuoden aikana saanut kuulla kehuja ja haukkuja laidasta laitaan. Tiedän, että se on osa internetin maailmaa: olen antanut itseni likoon ja sitä kautta hyväksynyt sen, että joku saattaa osua heikkoon kohtaan. Rakentava palaute on okei, mutta jossain menee raja. En saa käydä tietyissä kaupoissa, en sanoa olevani vegaani enkä tehdä sitä tai tätä asiaa. Näissä kommenteissa on varmasti ajatus pohjalla, enkä ota niistä itseeni. Puolestaan se, että arvostellaan tyttöystävän mielenterveyttä tai väitetään, että matkin sokeasti ystäviäni - menee yli rajan.
En aio selitellä sitä, miksi vietän niin paljon aikaa tyttöystävän kanssa. Voisin selittää siitä, miten on loma ja kerrankin aikaa viettää aikaa yhdessä, mutta en ole velvollinen niin tekemään. Varmasti on tylsää luettavaa, kun kuulee siitä, miten juodaan energiajuomaa ja katsotaan sarjoja koko päivä. Se tylsä asia on kuitenkin elämäni ja olen siihen tyytyväinen.
Mitä nyt sitten haen tällä tilityksellä? Blogin takana on aina ihminen, joka kirjoittaa omasta halustaan ja on valmis jakamaan osan elämäänsä muiden kanssa. Ihminen, joka suunnittelee uusia postauksia ja miettii, mistä lukijat pitäisivät. Ihminen, jota tietyt kommentit satuttavat. Ihminen, joka alkaa jossain välissä miettiä, onko järkeä kirjoittaa ollenkaan. Blogin kautta näkee vain pienen osan elämää. Sen osan, jonka haluaa jakaa muiden kanssa. Olen aina kirjoittanut niistä asioista, jotka ovat elämässäni tärkeitä. Tyttöystävä on iso osa sitä kaikkea, joten kirjoitan meistä. En tiedä, oletteko koskaan olleet rakastuneita, mutta jos olette, niin tiedätte millaista se on alussa. Tuntuu, ettei muulla ole merkitystä, kunhan saa olla yhdessä. Ei ehkä tule nähtyä ystäviä niin usein, sillä toinen on tärkeintä, mitä on. Se ei silti tarkoita, että on unohtanut ystävien olemassaolon, eikä näe heitä ollenkaan. Blogi on kuitenkin vain pieni osa elämää, eikä sen perusteella voi saada kattavaa kuvaa koko elämästä.

Voi olla, että pidän pienen tauon blogin kirjoittamisesta. Ei ole tarkoitus suututtaa tai loukata ketään tällä tilityksellä, mutta joskus on pakko sanoa, mitä ajattelee. Tarvitsen vähän etäisyyttä ja aikaa miettiä, mitä haluan jakaa täällä ja mistä haluan kirjoittaa. Voi olla, että tauko kestää viikon, voi olla, että kirjoitan uudestaan jo muutaman päivän päästä. On kuitenkin niin paljon ihania ihmisiä ja kommentoijia, joilta saa hyvää palautetta, että teidän vuoksi palaan aina uudelleen kirjoittelemaan. Kiitos kaikista ihanista kommenteista, ilman niitä en nauttisi blogin pitämisestä niin paljon. Olette ihan parhaita. <3

20 kommenttia:

 1. Luin noita edellisen postauksen kommentteja ja tuli oikeen paha mieli. Ihan asiattomia kommentteja, enkä edes tiedä mistä tuollaiset kumpuavat - mun mielestä on ainakin ollut ihana, kun oot kirjoittanut niin paljon tyttöystävästäsi ja vaikuttanut onnelliselta. Varmaan noilla kommentoijilla itsellään on paha mieli jostain, ja sitä on pitänyt päästä purkamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :-) Mukava kuulla, ettei vika ehkä ole itsessä ja seurustelussa, vaan kommentoijissa.

   Poista
 2. Hei! Löysin blogisi alkukesästä kai Nooran blogin kautta, aloin jossain vaiheessa lukea alusta ja tänään sain luettua loppuun! Okei, ehkä jotain jäi välistä mutta suurin piirtein :) Halusin vain kiittää ihanasta elämänmakuisesta blogista. Ja vaikka itsekin olen anonyymi niin vinkkaisin, että kannattaa estää anonyymi kommentointi. Siten suodattuu jollei kaikki niin ainakin suuri osa epäasiallisuuksista.

  <3 Inka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on riittänyt mielenkiintoa lukea koko blogi läpi. :-) Estin ennen anonyymikommentit, mutta nykyään mielelläni pidän ne, sillä suurin osa on tosi mukavaa ja ihanaa porukkaa. Ehkä harkitsen asiaa, jos tulee samanlaisia kommentteja jatkossa. :-) Kiitos kommentista ♥

   Poista
 3. Sun blogi on kiva ja saat kirjottaa just siitä mistä haluut! Mä oon ainakin niin onnellinen sun puolesta (niinkun on moni muukin) et oot löytäny rakkaan rinnallesi :). Tauko blogista voi kuitenkin tehdä ihan hyvää ja oon samaa mieltä ku inka et anonyymikommentointi pois vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. ♥ Aion jatkossakin kirjoittaa juuri siitä, mistä haluan, koska mikään muu ei olisi aitoa. Tauko teki ehdottomasti hyvää. :-) Harkitsen anonyymien kommentoitia vielä, mutta ainakin toistaiseksi haluan sen sallia.

   Poista
 4. Heipppa halusin tulla vaan sanomaan että taitaa vaa kateuden vihreä olio istua kommentoijien olkapäällä. Se että sulla on nyt tyttöystävä ni on iha täysin selvää et hän tulee näkymään sun elämässä eli myös blogissa. Niiku en tajua mikä pointti noillakin kommenteilla oli. Sekin että käydää arvostelee toisen mielenterveyden tilaa sun muuta ni huhuh.
  Sulla on kiva blogi, löysin aikoinaan tän karoliinan kautta ja jäin seuraamaan vaikka sinällään meillä ei kauheasti ole yhteistä mutta ehkä sen takia onkin kiva seurata :) Harvoin koskaan mihinkää blogii kommentoin, varmaan täytyisi enemmän ni tiedät että täällä on vakkari! ��
  Viimeseks pahoittele kovasti kun en tullut kiittämään, voitin taannoin sen blogi kilpailun, sain vaan lapsen suht samoihin aikoihin niin en ole muistanut!! Kiitos kuitenkin oli kiva paketti ja pääs kyllä kaikki käyttöön :)

  Oikein hyvää kesän jatkoa äläkä välitä anonyymeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. :-) Sitä olen itsekin ajatellut, että eiköhän se ole täysin normaalia, että seurustelukumppani näkyy paljon elämässä ja blogissa. Aikaisemmat kommentit vähän horjuttivat uskoa, mutta nyt olen taas tajunnut, etten tee mitään väärää. :-)
   Kiitos ♥ On mukava, että löytyy mielenkiintoa seurata, vaikka ollaankin aika erilaisia.
   Ei tarvitse pahoitella, kiva kuulla, että paketti tuli perille. :-) Ja paljon onnea lapsen johdosta!

   Poista
 5. Sun blogi on todella kiva juuri näin! Aito ja symppis. :-) Luin aikaisempien postauksien kommentteja, ja vaikuttaa että niiden kirjoittajalla (todennäköisesti niiden takana on sama ihminen) on paha olla. En ymmärrä miksi kukaan muuten suoltaisi tollasta kuraa. Se ei tietysti oikeuta purkamaan sitä pahaa oloa sun blogiin. Toivon, että jatkat silti kirjoittamista ja pääset eroon tästä häiriköijästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos ♥ Täytyy tosiaan muistaa, ettei ongelma ole aina itsessä tai blogissa, vaan välillä saa päälleen toisten ongelmia. Jatkan kirjoittamista jatkossakin. :-)

   Poista
 6. Mulla ei oo mitään pahaa sanottavaa sun blogista tai sun elämästä tai susta ihmisenä! En kai mä tätä lukisi ellen tykkäisi? Päin vastoin katson sua jopa vähän ylöspäin sen takia mitä kaikkea oot saavuttanut elämässä anoreksiasta huolimatta. Asuuko sun tyttöystävä muuten yksin vai vanhempiensa luona? Niin ison näköinen tuo asunto :D Ja tota.. triggeröikö sua yhtään hänen laihuutensa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, se on kiva kuulla. :-) Tyttöystävä asuu yksin, mutta asunto on vaan todella suuri. Kieltämättä vähäsen, mutta ei onneksi häiritsevän paljon. :-)

   Poista
 7. Kävin katsomassa tota edellisen postauksen kommenttilootaa ja ihan ihmettelin että mitkä sekopäät (tai sekopää) tänne on eksynyt. Kuulostaa tosi häiriintyneiltä ja pahantahtoisilta noi niiden "varoittelut". Niillä on itsellään paska elämä, en keksi muuta selitystä tälle. Oot kaunis sisältä ja ulkoa ja sun blogi on aina ollut kivaa luettavaa oli aihe mikä vaan. ♡ Suosittelen kans laittamaan anonyymikommentit pois, jos noi ihmisperseet ei osaa käyttäytyä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis ole ainoa, joka piti noita kommentteja loukkaavina ja asiattomina. Se on kiva kuulla. :-) Haluan vielä pitää anonyymien kommentoinnin päällä, mutta mietin asiaa, jos ikäviä kommentteja tulee jatkossakin.

   Poista
 8. Tosi harmillisia tollaset kommentit.:( Tyttöystäväsi on nyt osa elämääsi, joten tietysti se näkyy blogissasi. Jos ei tykkää, niin ei tarvi lukea. Mun mielestä ootte söpöjä yhdessä ja mielelläni näen jatkossakin söpöilykuvia teistä. Ansaitset onnen, älä välitä noista asiattomista kommenteista. Itselläni ei ole mitään negatiivista sanottavaa tästä blogista, jatkan lukijana, jos vain jaksat jatkaa.:) t.vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :-( Olen samaa mieltä, enkä oikein ymmärrä, miksi en saisi tyttöystävästä kirjoitella. Kiva kuulla, että ollaan söpö pari ja että saan jatkossakin postailla meistä. ♥ Kiitos kommentista!

   Poista
 9. En tiiä oonko kommentoinu sun blogiin koskaan, mut oon seurannu blogiasi kuitenki ihan alkuajoista lähtien. Halusin vaan tulla sanomaan, että blogisi on tuottanut paljon iloa mulle näiden vuosien aikana! Ihanaa, että oot löytänyt ihanan ihmisen vierellesi ja oot rakastunut. <3 Jatka vaan kirjottamista niistä asioista, mistä ite haluut. Tai jos tuntuu siltä, ettei nyt halua, nii pidä taukoa. Kyllä me vakkarilukijat luetaan sun juttuja joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet seurannut blogia jo pitkään. :-) Se antaa aina lisämotivaatiota kirjoittamiseen. Aion jatkaa kirjoittamista juuri niistä asioista, jotka ovat itselle tärkeitä. Onhan blogi kuitenkin omasta elämästäni, joten saan kirjoittaa siitä, mistä haluan. :-) Tauko tuli tarpeeseen, mutta saatte lukea blogia vielä jatkossakin. ♥

   Poista