sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Viikkopostaus osa 2.

Moikka! Päätin taas kuvailla viikkopostauksen, sillä edellisestä tykättiin. Lähes koko viikko meni lomaillessa, mutta kyllä siellä koulussakin tuli välillä käytyä. Viikonlopulle oli vielä vähän spessumpaa ohjelmaa - joten oli kyllä kaikin puolin onnistunut viikko. ;-)
Maanantai
Heräsin aamulla omia aikojani, sillä ei ollut koulua. Söin aamupalaa ja jatkoin koulutehtävää. Sen palautus perjantaina, joten onneksi olen saanut piirroksen melkein valmiiksi. Soitin aamulla kesätyöpaikkaan, mutta kukaan ei vastannut. Sain takaisin viestin, jossa luvattiin soittaa takaisin. Kuljin koko aamupäivän kännykkä kädessä ja odotin kauhuissani, mutta tuntien kuluessa en jaksanut enää stressata. Inhoan soittamista yli kaiken - joten tämä oli pahin mahdollinen kauhuskenaario!

Onneksi puhelun jännittäminen unohtui aika nopeasti, kun astuin Kontin ovista sisään. Kontissa oli nimittäin 5 euroa /kassi -tarjous, josta löysin vaikka mitä ihanaa! Treenipaitoja, viininpunaiset farkut, neuleen, hameen,.. Sanottakoon nyt vaikka, että ostokset sai mahtumaan kassiin juuri ja juuri. ;-)

Kotona tein englannin artikkelitehtävää ja katsoin uusimman jakson Fitistä fätiksi ja takaisin -sarjaa, joka on oikeastaan yllättävän hyvä. Olin sen suhteen hyvinkin skeptinen, kunnes näin yhden jakson sattumalta. Ahkeran opiskelun ja jakson jälkeen söin välipalaa Kingiä lueskellen.

Illalla lähdettiin keskustaan lataamaan bussikorttia. Sen jälkeen ajettiin veljen luo ja käytiin ruokaostoksilla Karismassa. Punnitse & Säästä sai taas täytettä kassaan, kun löysin kuivahedelmien lisään välipatukoita.. No, ainakin ne tulevat taatusti käyttöön. Vietiin veli asunnolleen ja palattiin kotiin. Ilta kului rennosti elokuvaa katsellessa ja kylmäsavutofu-iltapalaa mutustellen. Tosi onnistunut maanantai!
Tiistai
Heräsin aamulla ennen herätyskelloa ja laittauduin aamukoomassa Se on sana. Ehkä.. Söin varsin vatsaystävällisen aamiaisen: chian ja pellavan siemeniä, kaurahiutaleita, kauramaitoa, raakakaakaota, marjoja ja banaania. :-D Lueskelin hetken lehteä ja lähdin bussilla keskustan toiselle laidalle.

Kävin terkalla juttelemassa vatsaoireista. Saatiin jo aika selkeä kuva siitä, mikä on oireiden syynä. Sovittiin lääkäriaika ensi viikolle, minkä jälkeen aika monen oireen syy toivottavasti selkeytyy. Kerron näistä varmaan tarkemmin vasta vähän myöhemmin. Jäi kuitenkin tosi hyvä mieli käynnin jälkeen, sillä terkka oli mukava, eikä vähätellyt oireita. Aika venyi tunnin mittaiseksi, kun käytiin läpi taustat ja kartoitettiin tilannetta.

Ennen aamupäivää olin jo kiertelemässä keskustan kirjakaupoissa, sillä päätin viimein ostaa Leena Putkosen Superhyvää suolistolle -kirjan. Yritin myös löytää yhtä tiettyä mukia, mutta sen suhteen ei käynnyt niin hyvää tuuria. Lähdin salille, joka ammotti tyhjyyttään melkein koko ajan. Kävelin kotiin ja fiilistelin auringonpaistetta.

Kotona kävin suihkussa ja tein pikaisen lounaan härkiksestä ja vihanneksista. Lueskelin tuota kirjaa ja se vaikuttaa todella hyvältä. Iltapäivä kului blogi- ja kouluhommia tehden. Jossain välissä laitoin Serranot pyörimään ja lakkasin uudet lakat kuluneiden tilalle. Sitten vaan iltapalaa ja nukkumaan.
Keskiviikko
Kännykän herätys oli soittamassa 6.50, mutta nousin tuttuun tapaan hieman aikaisemmin. Joku psykologinen juttu, ettei vaan pysty nukkumaan herätykseen asti. :-D Laittauduin, tein aamupalaa ja lueskelin lehteä. Sitten vaan pakkaseen kävelemään kohti koulua. Jatkettiin loppumatka Eevin kanssa. Meillä oli onneksi aika lyhyt päivä, kun koulu loppui jo ennen puolta päivää. Pidettiin englannin artikkelitehtävien suulliset esitykset ja lähdettiin kotiin.

Oltiin päätetty Eevin kanssa, että tehdään englannin esitelmä tällä kertaa hyvissä ajoin. Käytiin kaupassa ostamassa raaka-aineita, sillä oli jo sen verran nälkä. Heti ensimmäisenä kokkailtiin salaattia kikherneistä ja vihanneksista. Tehtiin esitelmää kolmen tunnin ajan ja saatiin se melkein valmiiksi. Hyvä me!

Iltapäivällä olin ajatellut tehdä englannin tehtäviä, mutta päädyinkin lueskelemaan Superhyvää suolistolle -kirjaa. Niin tyypillistä.. Loppuilta kului lähinnä blogien parissa, vähän suunnittelin grafiikoitakin. Jossain vaiheessa kello läheni jo yhdeksää, joten päätin syödä iltapalaa ja katsoa hetken telkkua. Oli kiva valvoa pidempään, kun tiesi, ettei tarvitse seuraavana aamuna herätä aikaisin.
Torstai
Heräsin kuitenkin aamulla jo ennen kahdeksaa. Näin unta, että asuin rannalla. Riitauduin kämppisten kanssa, joten päätin lähteä pakoon. Kaikki sujui hyvin siihen asti, kunnes nappasin Nanan kainaloon ja olin lähdössä ulos. Lähdin vielä etsimään talutushihnoja, kun Nana karkasi avoimesta ovesta. Heräsin siihen ja oli pakko nousta heti silittelemään Nanaa. Siinä vaiheessa olinkin jo ihan pirteä, joten ei ollut järkeä mennä takaisin nukkumaan.

Aamupäivällä viimeistelin kurssitehtävää ja söin aamupalaa. Jotenkin kummasti sain taas ajan katoamaan, joten kohta olikin aika vetää lenkkikamat ylle.. Juoksin perinteisen lenkin, kävin suihkussa ja tein kehonhuoltoa. Meillä olisi tosiaan alunperin ollut koulua, mutta aloitusta siirrettiin myöhemmäksi. Ihan hyvä vaan! Sitten ruokaa ja vähän englannin lueskelua.

Illlalla käytiin viemässä tavaroita myyntiin Lanttilaan. Laitoin pöydän mahdollisimman siistiksi ja edustavaksi, minkä jälkeen kierreltiin hetki muita pöytiä. Käytiin vielä viereisessä kaupassa ostamassa leivontajuttuja ja pähkinöitä. Kotona katsoin enää pari jaksoa Supernaturalia, söin iltapalaa ja menin nukkumaan. Mukava päivä! :-)
Perjantai
Aamulla oli ihmeen usvainen sää. Heräsin taas ennen herätyskelloa, oikeastaan jo reilusti aikaisemmin. Oli vähän reilummin aikaa laittautua ja syödä aamupalaa. Tosin onnistuttiin taas Eevin kanssa ilmestymään tunnille myöhässä.. Onneksi vaan vähäsen!

Olo oli aika flunssainen ja ääni katosi vähän väliä, mutta sain työn esittelyn pidettyä. Opettaja antoi hyvää palautetta: ''tästä ei paljoa enää piirtotaito voi kehittyä''. Aamupäivä kului töitä esitellessä ja ruokailun jälkeen oli jäljellä enää muutama työ. Katsottiin päivän päätteeksi dokumentti natsi-Saksan aikaisesta taiteesta. Päästiin kotiin kahdelta ja sain vanhemmilta kyydin kirpparille. Siivosin pöydän ja yritin vähän kartoittaa, mitä kaikkea oli mennyt. Kierreltiin hetki ja lähdettiin kotiin.

Iltapäivä kului lähinnä vesiväreillä suttaillessa ja vegaanista juustokakkua leipoessa (lupauduin tekemään tarjottavat kylään tulleille sukulaisille). Sitten olikin taas aika lähteä ruokakauppaan, sillä ei jaksettu lähteä heti työ-/koulupäivän jälkeen. Kotona heti suihkuun ja iltapalalle. Teki mieli Tofu Rossoa, joten söin sitä. Kyseisessä maussa on öljyä ja enemmän kaloreita, joten pieni saavutus sekin. Hyvä minä! :-D
Lauantai
Aika harvoin tulee herättyä lauantaina kuudelta, tai varsinkaan ennen sitä. Oli kuitenkin niin jännittävää odotettavaa, etten malttanut nukkua herätykseen asti. Laittauduin ja söin aamupalaa Hyvä Terveys -lehteä lueskellen. Kohta olikin jo aika lähteä kävelemään juna-asemalle.

Ostin harvinaisen kalliin junalipun, juttelin vegaaniesikuvalleni ja meinasin törmätä Hans Välimäkeen (kirjaimellisesti). Kirjoitan päivästä erillisen postauksen, joten jätetään vähän kerrottavaa myöhemmälle. Kauppojen kiertelyä, hyvää seuraa ja illalla junalla takaisin Lahteen.

Illalla tuntui jaloissa, että oli tullut käveltyä! Lueskelin kirjaa, söin välipalaa ja muokkailin päivän aikana otettuja kuvia. Sitten vielä saunaan, jonka jälkeen uni tuli heti kirjan sulkemisen jälkeen. Ihan mahtava päivä - sellainen, jonka jälkeen ei voinut kuin hymyillä onnellisena. 
Sunnuntai
Tänään on ollut rento päivä: juuri sellainen, mitä kaipasin. Olin ajatellut nukkua pitkään, mutta heräsin seitsemän aikoihin. Jotenkin se päivä taas vaan hujahti eikä Supernaturalilla ole mitään tekemistä tämän asian kanssa..! Kirpparitavaroiden hinnoittelua, maalailua, joogaa ja ulkoilua. Oli kiva huomata, että kirpparipöydästä oli kadonnut tavaroita viikonlopun aikana. Loppupäivä kuluikin melko tiiviisti Supernaturalin parissa, vaikka päätettiin veljen kanssa katsoa ''yksi jakso''. :-D 

Sellainen oli se viikko! Ajattelin perjantaina, etten millään jaksaisi mennä maanantaina kouluun. Toiveeni kuultiin, sillä huomisen tunnit on peruttu. Loppuviikko onkin sitten täynnä tunteja ja kaiken maailman tehtäviä.. Eipä tässä muuta. ;-)

6 kommenttia:

  1. Harmittaa kun meni vegemessut itseltä kokonaan ohitse 😞

    VastaaPoista
  2. Jännäsin koko postauksen ajan, että tuleeko sitä puhelua työpaikasta jossain vaiheessa, kun alussa mainitsit :D Inhoan itekin puheluita joten voin kyl hyvin kuvitella fiiliksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha. :-D Se jäi kokonaan tulematta, vaikka soittelin uudestaan. No, onneksi asia hoitui lopulta sähköpostilla. Inhoan soittamista yli kaiken! Onneksi en ole ainoa. :>

      Poista
  3. Tää oli tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista