keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Vegemessuilla Helsingissä

Heippa! Viikko on jo hyvällä mallilla, mutta palataan hetkeksi lauantain Vegemessujen tunnelmiin.
Suunniteltiin Karoliinan ja Sannin kanssa Vegemessuilla käyntiä jo silloin, kun ne järjestettiin Tampereella. Julkisia kulki kuitenkin sen verran huonosti, että jouduttiin kuoppaamaan idea. Karoliina ehdotti viime viikolla, että lähtisin mukaan Helsingin messuille. Meille oli tulossa sukulaisia, mutta innostuin ideasta niin paljon, että oli pakko päästä mukaan. Helsinkiin onneksi kulkee junia ja busseja aamusta yömyöhään.
Tosin tällä kertaa sopivaan aikaan meni vain IC-junia, joita en käytä kalliin hinnan vuoksi. Onneksi on sentään opiskelijakortti, eihän se nyt niin kalliiksi voi tulla, ajattelin. Karoliina ja Sanni maksoivat lipuistaan 15 euroa, joten itse maksaisin vähemmän. Vaan mitä vielä! Ostin lipun junasta. "Se tekee sitten 18 euroa." "Siis opiskelijalippu Helsinkiin?" Palvelumaksut ja mitä näitä nyt on. Ensi kerralla en tee samaa virhettä.. No, ainakin oli nopea junamatka ja hyvää seuraa.
Jäätiin Pasilassa ja käveltiin Kattilahallille. Ollaan sen verran ajoissa, ettei tarvitse jonottaa, ajateltiin. Hah! Virhe numero kaksi. Jono kiemurteli ovilta kadulle, kadun viertä takaisin päin ja siitä vielä pihalle. En ole ikinä nähnyt niin montaa ihmistä jonottamassa tapahtumaan, tai oikeastaan mihinkään. Onneksi jono kuitenkin liikkui eteenpäin ja päästiin puolen tunnin jonottelun jälkeen sisälle lämpimään.
 
Meidän vegejengiin kuului Paula, Karoliina ja Sanni. Eeroa ja Riinaa tavattiin vasta vähän myöhemmin, vaikka oli suunnitelmana mennä messuille isommalla porukalla. Joka tapauksessa parhaita tyyppejä ja samanhenkistä seuraa!
Kävijöitä riitti, kuten varmasti kuvasta selviää. Välillä piti miettiä, mistä raosta pääsi pujahtamaan yhtenä kappaleena. Vaikka Vegemessut olivat muuten onnistuneet, vähän jäi harmittamaan ahdas tila ja väenpaljous. Monta kiinnostavaa juttua jäi näkemättä, kun kaikkien kojujen luo ei yksinkertaisesti mahtunut. Tosin ei sillä, olihan kiva huomata, että vegaanisuus kiinnostaa ihmisiä niin paljon.

Myyntikojuista löytyi Alpro, Planti, Yosa, method, Vegaanituotteet.net, Oumph!, Animalia, Kolmen kaverin jäätelö,.. Näin vain muutaman mainitakseni. Vegekaupan kojulta kävin ostamassa pari proteiinipatukkaa ja kävin juttelemassa Chocochilin Elina Innaselle. Kyseisen blogin lukemisen aloitin jo vuosia sitten ja se taisikin olla yksi ensikosketukseni vegaaniseen elämäntapaan. Pakko sanoa, että vähän jännitti!
Tuttujen tuotteiden seasta löytyi useita uusia tuotteita ja makuja. Innostuin etenkin hasselpähkinäsuklaasta, Evoken Peanut Butter -patukoista ja Yosan Sport-rahkan Vanilja-päärynämausta. En malta odottaa, että näitä tulee kauppoihin. ;-) Myös uusia lihankorvikkeita on tulossa yksi jos toinenkin.
Ahkeran kiertelyn jälkeen päätettiin, että oltiin saatu tarpeeksemme. Ovilla jäin katsomaan kuvausryhmää, joka suunnitteli Hans Välimäen haastattelua. Kun edellä mainittu sitten tuli ovesta, olin ensin törmätä häneen ja hämmennyksissäni jätin ovimiehen pitelemään painavaa ulko-ovea. :-D Sattuuhan näitä. Tähän väliin vielä huomautan, etten edes lukeudu Välimäen fanikuntaan.
Käveltiin tihkusateessa ja harmaassa koleudessa keskustaan. Hetken shoppailun jälkeen päädyttiin O'Learys-nimiseen urheiluravintolaan syömään. Ympäristö oli ehkä vieras, mutta listalla oli useampi vegaaninen annos. Päädyin Oumph!-salaattiin, joka oli ihan onnistunut. Ei paras, mutta ihan okei.
Lopuksi vielä vähän lisää shoppailua ja kaupoissa kiertelyä. Törmättiin Riinaan ja Eeroon, joiden kanssa juteltiin hetken aikaa. Päivän pimetessä päätettiin, että oli aika lähteä asemalle odottamaan junaa. Eihän sieltä lähijunia tullut vähään aikaan, joten päädyttiin menemään IC:llä takaisin. Tällä kertaa ostin lipun automaatista. Virheistä oppii, vai miten se meni.
Vaatekaupoista ei tällä kertaa tarttunut mitään, mutta ihan hyvä vaan. Onhan kaappi täynnä Kontista löytyneitä vaatteita. Vegemessuilta olisin löytänyt vaikka mitä ostettavaa, mutta päätin selvitä mahdollisimman vähällä.
Innostuin Kookiecatin välipalakekseistä, joita sai 2 e /kpl tai 10 e /6 kpl. Vegekaupan messutarjouksena oli PureFit Almond Crunch -patukoita eurolla, joten ostin niitä pari. Olisin voinut ostaa enemmänkin, näin jälkikäteen ajatellen.. Foodinin sheikkerin voitin arpajaisissa, ja se päätyy juomapulloksi salitreeneihin. Aika hyvä tuuri, sillä olen suunnitellut juomapullon hankintaa.. Alpron kookosjuoman sai ilmaiseksi kojulta. Mukaan tuli paperipussi, johon sai kätevästi koottua kaikki ostokset. 
Oli tosi onnistunut päivä ja onnistuneet markkinat. Menen ehdottomasti uudelleen, kun Vegemessuja järjestetään järkevien yhteyksien päässä. Lahti olisi potentiaalinen paikka, vink vink. ;-)
Kävittekö Vegemessuilla?

4 kommenttia:

  1. meni kokonaan ohi! olis pitänyt lähtee kun oon miettinyt just noita oumph yms lihan korvikkeita kun proteiinin saanti on niin niukkaa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi. :< No ensi kerralla sitten! Nyt on tosiaan tulossa uusia Härkis-, kasvispyörykkä- ja tofutuotteita. Noin vain muutaman mainitakseni! Pavut, linssit, tofu ja Härkis on ainakin sellaisia lihankorvikkeita, joista löytyy paljon proteiinia. ;-)

      Poista
  2. Kui hienoa, että sinne tuli noin paljon väkeä. En ihan aina tajua kuinka moni on todella kiinnostunut vege-elämäntavasta. Haluaisin itsekin tosiaan käydä, näyttää tosi kivalta. Ei mulla muuten ollut aavistustakaan, että Kolmen Kaverin jäde on kanssa vegetyylinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Yllätän moni on kiinnostunut vegaanisuudesta, varsinkin nyt kasvisruokabuumin aikana. :-) Suosittelen ehdottomasti, oli tosi onnistuneet messut!
      Kolmen Kaverin jäätelöllä on nyt pari vegaanista makua (muistaakseni suklaa-piparminttu ja pähkinä-suklaa). Niitä oli messuilla tarjolla. Pakkasessa odottaa paketti, pitää kohta korkata se. :-)

      Poista